Όπως τα είπε ο Γιώργος Πρίντεζης!

11:02 20/4/2020 - Πηγή: To10.gr

Ζητήθηκε από τον διεθνή μπασκεμπολίστα του Ολυμπιακού να κάνει κι αυτός όπως πολλοί άλλοι μια δήλωση για το «Μένουμε σπίτι». Ο Πρίντεζης αρνήθηκε ευγενικά και εξήγησε: θα ήταν ειρωνικό να το κάνω εγώ που έχω ένα πολύ μεγάλο σπίτι όταν υπάρχουν οικογένειες που ζουν σε διαμερίσματα σαράντα και πενήντα τετραγωνικών!

Ο διεθνής φόργουορντ ορθοτόμησε τον λόγο της αληθείας. Είχε πήξει το μάτι μας να μας νουθετούν διάφοροι σελέμπριτις (τρομάρα τους) που από τον εγκλεισμό των άπειρων τετραγωνικών

τους, τις βίλες και τις επαύλεις μας εξηγούσαν ότι πρέπει να μείνουμε μέσα. Είχε πήξει το μάτι μας με διάφορους προβεβλημένοι αθλητές μας να μας δείχνουν πως κακοπερνούσαν γυμναζόμενοι σε ευρύχωρα δωμάτια με απέραντη θέα, δίπλα σε πισίνες.

Δεν ξέρω από πού κι πως που οι διάφοροι επικοινωνιακοί φωστήρες θεωρούσαν ότι τέτοιου είδους μηνύματα πείθουν και εμπνέουν. Κατά τη γνώμη μου εκείνο που κυρίως καταφέρνουν είναι να οργίζουν. Με τους τραπεζικούς λογαριασμούς γεμάτους και τα σπίτια πολυτελείας είναι εύκολο να αντέξεις μέσα για ένα-ενάμιση μήνα. Για εκείνον που ζει στο δυομισάρι στα Πατήσια και περιμένει να μπει το επίδομα για να ψωνίσει τρόφιμα το πράγμα είναι τελείως διαφορετικό.

Ας αφήσουμε όμως τους κυβερνητικούς και άλλους φωστήρες που το παράκαναν. Σημασία έχει και η στάση που κρατά ο καθένας και η καθεμιά από τους προβεβλημένους αθλητές. Αν έχει συναίσθηση πόσο πάνω από τον μέσο Ελληνα βρίσκεται και τι αισθήματα είναι δυνατό να του προκαλέσει η άθελη επίδειξη της άνεσής του, συγκρινόμενη με την δική του αδυναμία και το στρίμωγμα.

Την κατάσταση αυτή αντιλήφθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης και δεν πήρε μέρος στη σχετική καμπάνια. Ουδείς έχει το δικαίωμα να οικτίρει έναν επαγγελματία αθλητή για όσα κατάφερε με τον ιδρώτα του, καλυτερεύοντας την ζωή του. Κι ο αθλητής όμως έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να αντιλαμβάνεται περί τίνος πρόκειται και να ενεργεί αναλόγως.

Σε μια χώρα που έχει χαθεί το μέτρο και εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας αντί να ζουν την δική τους ζωή που είναι μίζερη, ζουν κοιτάζονται μέσα από τις τηλεοπτικές και ηλεκτρονικές κλειδαρότρυπες τις ζωές των επώνυμων, είναι φυσικό να έχουμε τέτοιες καταστάσεις. Για αυτό, όταν υπάρχουν συμπεριφορές και επιλογές όπως αυτή του Πρίντεζη οφείλουμε να τις αναδεικνύουμε.

Και (ζητώντας πάρα πολλά) να θυμόμαστε την δήλωση του Σάββα Κωφίδη που αναρωτιόταν πόσο χρήσιμο θα ήταν αν ο Ρονάλντο και ο Μέσι αντί για διαφημίσεις, έκαναν δηλώσεις κατά του πολέμου στην Συρία. Δύσκολο να φτάσουμε μέχρι εκεί. Τουλάχιστον ας έχουμε περισσότερες συμπεριφορές σαν κι αυτή του Γιώργου Πρίντεζη…

Keywords
Τυχαία Θέματα