Όπως και να τα μετράς, ο Ολυμπιακός το σήκωσε στην Τούμπα…

08:44 8/6/2020 - Πηγή: To10.gr

Τι να σου κάνει και η αριθμητική. Αριθμοί είναι, μπορείς να τα μπερδεύεις για λίγο αλλά δεν γίνεται για πάντα. Διότι όταν φτάνεις σε σημείο να μην ευημερούν ούτε οι αριθμοί τότε είναι που πρέπει να αντικρίσεις την πραγματικότητα.

Η αγωνιστική διαφορά του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ δεν είναι επτά βαθμοί όπως διαμήνυσε στους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης μεσοβδόμαδα.

Τώρα πια είναι δέκα και εφτά δέκα εφτά. Κι επειδή ο κόσμος κάτι ξέρει από… μαθηματικά συγκεντρώθηκε έξω από το ματς και φώναζε ρυθμικά το όνομα του Πάμπλο Γκαρσία. Με τη διαφορά ότι το πρόβλημα της ομάδας δεν είναι ο Αμπελ Φερέιρα αλλά όσοι τον επέλεξαν.

Αν δεχτούμε βέβαια ότι το βασικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ ο προπονητής του. Που δεν είναι. Το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Ολυμπιακός που είναι καλύτερη ομάδα από τον φετινό ΠΑΟΚ. Η γνώμη μου είναι πως είναι καλύτερος και από τον περσινό ΠΑΟΚ. Το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι και εξυπνότεροι. Για μισή ώρα κυριάρχησαν στο γήπεδο και έδειξαν ότι υπερτερούν σαν ομάδα. Την υπόλοιπη μια ώρα έδειξαν ότι είναι εξυπνότερη ομάδα. Χωρίς να ιδρώσουν κράτησαν τον ΠΑΟΚ εκτός της μεγάλης περιοχή του Σα. Δεν θυμάμαι άλλο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων στην Τούμπα όπου ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να μπει στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Ετσι, στη στατιστική κατέγραψε μια έξυπνη λόμπα του Βιεϊρίνια από εξήντα μέτρα κι ένα άτσαλο σουτ του Σφιντέρσκι από μελέ στην περιοχή στην εκπνοή του παιχνιδιού. Ετσι δεν μπορείς να απειλήσεις την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος ούτε να έχεις φιλοδοξίας. Ετσι σκέφτονται όλοι, πως όταν ζητούσες διακοπή κι έκανες λόγους για τελείες και παύλες ήταν σαν να ήξερες τι σε περιμένει αν ξανακυλήσει η μπάλα στο χορτάρι. Κι η φιλολογία για διακοπή με την ανάλογη δυσανεξία για μπάλα πληρώθηκε με πολύ σκληρό τρόπο από τον Ολυμπιακό που από την αρχή έλεγε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διοργάνωση.

Ο Μαρτίνς που είχε πάρει από την περσινή χρονιά το μάθημα του δεν άφησε στον ΠΑΟΚ τα περιθώρια να κατεβάσει την μπάλα οργανωμένα στην περιοχή. Ο Μίσιτς και ο Μαουρίσιο δεν μπόρεσαν αν πάρουν μπάλα με μέτωπο στον Σα. Εδώ ο Καμαρά έκανε πολύ καλή δουλειά συνεπικουρούμενος από τον Μπουχαλάκη. Ο Μαρτίνς κλείδωσε το ματς και ο Φερέιρα τα έκανε ρόιδο βγάζοντας τον Ελ Καντουρί και τον Μπίσεσβαρ ταυτόχρονα διακόπτοντα ς κάθε λογική στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα. Σφράγισε έτσι την ανωτερότητά του κατά τρόπο που δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει τώρα την υποχρέωση να τα ξαναμετρήσει και να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τα μαθηματικά…

Keywords
Τυχαία Θέματα