Ολυμπιακός: Το… ακορντεόν του Πέδρο

01:10 20/7/2019 - Πηγή: To10.gr

Δεν ήταν δα και μυστικό. Απέναντι στη Νότιγχαμ θα επιχειρούσε μια «πρόβα» από εκείνες που εάν προσέφεραν σε γενικές γραμμές το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα προκρίνονταν και τα… επόμενα. Τα σοβαρά. Αυτά που πλέον βρίσκονται προ των πυλών για τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς.

Η κεντρική ιδέα προσέγγισης λοιπόν, προκρίθηκε. Πιθανότατα και οι πρώτοι έντεκα στο φιλικό με τους Άγγλους. Ο έμπειρος Αβραάμ πλάι στον Σεμέδο. Ο Βαλμπουενά ανάμεσα στον Ποντένσε και τον Μασούρα. Ο Τσιμίκας αντί του Κούτρη

αριστερά. Αν δεν προκύψει κάτι σε αυτές τις τελευταίες δύο-τρεις προπονήσεις αυτοί θα είναι οι εκλεκτοί στη μικροσκοπική Doosan Arena. Εκεί που η Βικτόρια Πλζεν έχει να ηττηθεί από τον περασμένο Νοέμβρη γενικώς (Ρεάλ Μαδρίτης) και από τον Μάρτη του ΄18 ειδικώς στο πρωτάθλημα.

Είναι μπελάς οι Τσέχοι. Επτά βαθμούς συγκέντρωσαν πέρσι στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με Ρόμα, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν είναι παρτενέρ για χορό, αλλά για… πόλεμο και αυτό με έναν τρόπο θέλησε να το εξηγήσει στους ποδοσφαιριστές και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης: «Η μπάλα… χαμηλά» ήταν τα λόγια του. «Και στο… τρανζίσιον» θα μπορούσε να προσθέσει ο Μαρτίνς που σε αυτό το τελευταίο διάστημα προετοιμασίας, με τα δύο καλά φιλικά (Ντιναμό Κιέβου, Νότιγχαμ) έδειξε μια ξεκάθαρη πρόθεση να οδηγήσει την ομάδα του σε ένα ποδόσφαιρο «άμεσο». Σε ένα στιλ που δεν έχει σχέση με τον κλασικό Ολυμπιακό του πρωταθλήματος, αλλά περισσότερο με την ομάδα που είδαμε στα προηγούμενα προκριματικά: Αυτά με την Λουκέρνη και την Μπέρνλι.

Στο πρώτο ημίχρονο με την Νότιγχαμ το φοβερό δεν ήταν το 3-0, ήταν το 11-1 τελικές με κατοχή μπάλας 53%-47%. Δύο ομάδες δηλαδή που ουσιαστικά μοιράστηκαν τον χρόνο. Η μια να «βομβαρδίζει» την αντίπαλη εστία, και η άλλη να καταγράφει με το ζόρι μια προσπάθεια. Αυτή η ισορροπία είναι που πιθανότατα ευχαρίστησε τον Πορτογάλο περισσότερο από κάθε τι, σε αυτό το τελευταίο τεστ. Το να απειλείς, δίχως να απειλείσαι. Ουσιαστικά αυτός είναι και ο οδηγός σε αυτή την καλοκαιρινή πρόκληση.

Βεβαίως η Φόρεστ ξεκινά σε δύο εβδομάδες τα επίσημα. Στο Φάληρο έδωσε το τρίτο της φιλικό. Η Βικτόρια αύριο βράδυ έχει την 2η αγωνιστική του Τσεχικού πρωταθλήματος. Δεν είναι ίδιος λοιπόν ο βαθμός ετοιμότητας των απέναντι. Όπως δεν είναι και ο συντελεστής δυσκολίας. Και αυτή η «διπλή» παρτίδα που έρχεται δεν είναι μόνο η σοβαρότερη φετινή ευρωπαϊκή αποστολή μόνο για τον Ολυμπιακό. Είναι και για τους άλλους. Και εκείνοι θέλουν να εξασφαλίσουν μίνιμουμ τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από τώρα. Και εκείνοι έχουν την φιλοδοξία να δοκιμάσουν τις αντοχές τους ως το τέλος για το ένα από τα δύο εισιτήρια των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί όπου πλέον η συμμετοχή και μόνο, δίχως το μάρκετ πουλ προσφέρει έσοδα κάτι λιγότερο από 16 εκατ ευρώ!

Την Τρίτη που πέρασε τα φώτα έπεσαν στον Ματιέ Βαλμπουενά. Δικαίως. Ο Γάλλος ήταν μέσα σε όλα. Στα τρία γκολ, στο τέταρτο που ακυρώθηκε μιας και ο μόνος που δεν είδε ότι πέρασε η μπάλα την γραμμή ήταν ο επόπτης –καλή Σούπερ Λιγκ να έχουμε με την ευκαιρία-, σε ακόμη δύο-τρεις καλές επιθετικές στιγμές. Όπως τα φώτα έπεσαν και στο άλλο μεταγραφικό απόκτημα εντεκάδας, τον Ρούμπεν Σεμέδο που δίνει την εντύπωση πως πραγματικά δεν είναι μια κλασική περίπτωση στόπερ επιπέδου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Την συνοχή όμως στον Ολυμπιακό, την έδωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό άλλοι. Ο πολύ αθλητικός Μασούρας. Ο υποτιμημένος μέχρι παρεξηγήσεως Γκερέρο. Ο συνήθως ύποπτος Γκιγιέρμε. Με πάρα πολύ δουλειά όταν η ομάδα στέκονταν πίσω από τη μπάλα. Με σωστές αποφάσεις για το πότε θα ανέβει η «πίεση» ψηλά και πότε οι γραμμές θα σταθούν στα δύο-τρίτα. Αποφάσεις που εν πολλοίς είναι και τα βασικά ζητούμενα εν όψει Τρίτης. Από τα ίδια πρόσωπα. Με τις ίδιες υποχρεώσεις.

Ουσιαστικά εκείνοι είναι που αλλάζουν το «στιλ». Εκείνοι επηρεάζουν το σύνολο περισσότερο από τους άλλους. Ο τρόπος που ο Ολυμπιακός βρίσκεται να μαρκάρει με έξι χαφ, κρύβοντας τον Βαλμπουενά και τον Ποντένσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα