Ολυμπιακός: Ο Μπα περιμένει Σεμέδο και Σισέ

19:01 30/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Κανονική πρόβα εντεκάδας το πρωί στο Καραϊσκάκη. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να ανοίγει υποχρεωτικά τα χαρτιά του, σε ένα οικογενειακό διπλό προσομοίωσης (με διαιτητή, επόπτες) καθώς οι ομάδες επιστρέφουν στα πλει-οφ δίχως τη δυνατότητα να δώσουν κάποιο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο.

Τι έδειξε λοιπόν ο Πορτογάλος: Πρώτα από όλα ότι έχει τη διάθεση να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

Τον Ολυμπιακό σε 4-3-3 διάταξη με τον Μαντί Καμαρά να συμπληρώνει Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη. Τον Βαλμπουενά να ξεκινά από τον

αριστερό διάδρομο αλλά να συγκλίνει για την δημιουργία αφήνοντας το φτερό στον αεικίνητο Τσιμίκα. Και τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ κανονικά στη θέση τους: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Έδειξε όμως επίσης ότι έχει τόσο βάθος στο ρόστερ του που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακατέψει την τράπουλα (ειδικά τώρα με τις 5 αλλαγές ανά ματς). Με τον Φορτούνη και τον Ραντζέλοβιτς μαζί σε 4-3-3. Με τον Φορτούνη ή τον Ραντζέλοβιτς για την αλλαγή σε 4-2-3-1. Για τον Ελ Αραμπί και τον Χασάν μαζί σε 4-4-2.

Είναι τρομερές οι δυνατότητες του ρόστερ. Δεν υπάρχουν ανάλογες σε άλλη ομάδα των πλει-οφ. Και δεν συναντάς αλλού τέτοια ομοιογένεια και μοίρασμα των ρόλων. Το θέμα είναι να επιστρέψουν οι Πειραιώτες σε έναν ικανοποιητικό ρυθμό. Τα υπόλοιπα θα φανούν στη σκηνή.

Είναι κλειδωμένη λοιπόν η εντεκάδα εν όψει Τούμπας αν όλα κυλήσουν καλά ως την επόμενη Κυριακή; Ίσως όχι. Υπάρχει πάντα μια υπόθεση που θα πρέπει να την έχουμε κατά νου. Τα τετραγωνικά μέτρα στην καρδιά της περιοχής. Εκεί όπου ο Παπ Αμπού Σισέ προσπαθεί να μπει.. σφήνα στο δίδυμο Σεμέδο-Μπα. Όχι με τόσες πιθανότητες να στείλει στον πάγκο τον συμπατριώτη του. Όσο με πιθανότητες να αφήσει εκτός τον Σεμέδο.

Για να το πάρουμε όμως με μια σειρά: Συνέβη στις τελευταίες στροφές πριν το lockdown. Μέσω Europa league κυρίως. Αλλά και μέσω της προόδου δύο ποδοσφαιριστών που επί της ουσίας ήταν μάλλον οι καλύτερες «εσωτερικές μεταγραφές» του Ολυμπιακού στη μετάβαση από το 2019, στο 2020.

Του Ουσεϊνού Μπα και του Παπ Αμπού Σισέ που επέστρεψε δριμύτερος έπειτα από ένα πρόβλημα υγείας που τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν τέσσερις μήνες.

Δύο κεντρικών αμυντικών που θεωρητικά με βάση το rotation της εποχής διεκδικούσαν την ίδια θέση 11άδας, εκείνης αριστερά του Ρούμπεν Σεμέδο, αλλά που έκαναν τόσο καλά τη δουλειά σαν «δίδυμο» που επί της ουσίας απειλούσαν ανοιχτά πια τη θέση του Πορτογάλου στο αρχικό σχήμα.

Θέση που για να είμαστε απολύτως σωστοί ο Σεμέδο έκανε ότι… μπορούσε για να τη θέσει σε κίνδυνο. Η τιμωρία του, έδωσε την ευκαιρία σε Σισέ και Μπα να γράψουν ιστορία στο Emirates. Η αποβολή του (στο 27΄) με τη Γουλβς έφερε και πάλι τους δύο Αφρικανούς να εγγυώνται ανασταλτικά σε ένα παράξενο βράδυ όπου ο Ολυμπιακός έπρεπε για παραπάνω από εξήντα λεπτά να βρει στο γήπεδο τις απαντήσεις, έχοντας παίκτη λιγότερο από τους Άγγλους.

Πως όμως μια τέτοια ιστορία που είναι πλέον σχεδόν τρεις μήνες πίσω έρχεται ξανά στο προσκήνιο; Αυτή είναι μάλλον μια ενδιαφέρουσα απορία για την οποία θα μπορούμε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη σιγουριά από την επόμενη Κυριακή. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα πατήσει το χορτάρι της Τούμπας για την επιστροφή στα πλει-οφ.

Το σίγουρο είναι πως μέχρι τότε καταγράφεται σε καθημερινή βάση στον Ρέντη η αίσθηση πως ο Πέδρο Μαρτίνς το σκέφτεται σοβαρά. Για το πως θα μοιράσει στους τρεις βασικούς στόπερ του τις δύο θέσεις 11άδας. Και κυρίως από που θα αρχίσει.

Το περασμένο Σάββατο στο πρώτο «οικογενειακό φιλικό» στον Ρέντη (ένα ματς των 70΄) ο 50άχρονος τεχνικός είχε τους δύο Αφρικανούς στην ίδια ομάδα. Μαζί με τον Ομάρ που προφανώς είναι και εκείνος ένας από τους «βασικούς». Ο Σεμέδο αγωνίστηκε με τους… απέναντι έχοντας παρτενέρ τον Αβραάμ και μοναδικό «μέλος» της βασικής γραμμής άμυνας τον Τσιμίκα στο πλευρό του.

Σήμερα ο Σεμέδο ήταν πλάι στον Μπα και ο Σισέ «απέναντι» με τον Αβραάμ. Δείγμα του ότι πρόκειται για… υπόθεση ανοιχτή.

Ως εδώ ο Ολυμπιακός πρόλαβε να δώσει 48 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ρούμπεν Σεμέδο αγωνίστηκε στα 37. Σε όλα ξεκίνησε ως βασικός. Ήταν από τα κλειδιά της καταπληκτικής ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδας. Ο Μπα έχει 17 συμμετοχές (οι 13 στο 2020) και επίσης ξεκίνησε σε όλα τα ματς που χρησιμοποιήθηκε. Ο Σισέ έγινε… τρίτος πόλος από τον Γενάρη και έπειτα (εκεί μετά τις 10 από τις 14 συμμετοχές του). Πάμε για Ιούνη όμως. Και σε ένα τόσο ανταγωνιστικό ρόστερ, με τόσους καλούς ποδοσφαιριστές μια επανεκκίνηση σαφώς και μπορεί να αλλάξει την «ιεραρχία».

Φυσικά οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται τρεις βασικούς στόπερ για τις δύο θέσεις. Θα δώσουν ως και 12 ματς από τις 7 Ιούνη και πέρα για την ολοκλήρωση της εγχώριας αγωνιστικής περιόδου.

Και θα έχουν πάντα και εκείνο τον ανοιχτό λογαριασμό με τη Γουλβς για τον Αύγουστο. Εκεί όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων το δίδυμο Σισέ-Μπα θα είναι εγγυημένα στο βασικό σχήμα, καθώς ο Σεμέδο έχοντας αποβληθεί στο πρώτο ματς με τους Άγγλους είναι ξανά νοκ άουτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα