Ολυμπιακός : Με τον Παναθηναϊκό θα το βάλει από το πρώτο ημίχρονο…

Η συζήτηση για την αδυναμία του Ολυμπιακού να σκοράρει από το πρώτο ημίχρονο των αγώνων του συνεχίζεται αμείωτη. Η εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ δεν την κόπασε καθόλου. Ίσα-ίσα φούντωσε περισσότερο. Και θα συνεχίζεται όσο ο Ολυμπιακός αδυνατεί να ξορκίσει έναν δαίμονα. Στην αρχή θα μπορούσαμε να μιλήσουμε μόνο για αδυναμία. Στη συνέχεια για στατιστική.

Τώρα

με την συζήτηση να οργιάζει μπαίνει στη μέση και ο ψυχολογικός παράγοντας. Αν πάει έτσι το πράγμα ο Ολυμπιακός δεν θα παίζει για να πάρει τη νίκη αλλά για να σπάσει την γκίνια του.

Γιατί πρόκειται για γκίνια κι αυτό φάνηκε καθαρά στο ματς με τον ΟΦΗ. Γεγονός είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν και πάλι καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο από ότι στο πρώτο. Ωστόσο η εμφάνισή τους στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν καλή και θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε γκολ. Χαρακτηριστικά αναφέρονται η κεφαλιά του Χασάν που την εξουδετέρωσε ο Βάντερμαν και η κεφαλιά του Μπρούμα που πήγε στο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός από το πρώτο ημίχρονο επιχείρησε να πιέσει ψηλά και έβαλε ένταση στο παιχνίδι του για να αναγκάσει τους αντιπάλους του να κάνουν το λάθος κι έγινε λάθος αλλά στο δεύτερο ημίχρονο. Εδώ έχει ένα δίκιο ο Μαρτίνς όταν παρατηρεί ότι οι αντίπαλοι κουράζονται από την πίεση που ασκεί ο Ολυμπιακός και κάνουν λάθη στο δεύτερο ημίχρονο όταν η κούραση βαραίνει τα πόδια τους.

Ωστόσο και στατιστικά να το πάρει κανείς το γκολ θα έρθει για να σταματήσει αυτή η συζήτηση που σε λίγο θα φτάσει να επιβαρύνει ψυχολογικά τους παίκτες του Μαρτίνς. Οι ερυθρόλευκοι είναι διαφορετική ομάδα από πέρσι. Με νέα πρόσωπα και διαφορετική λογική. Με περισσότερες παράλληλες πάσες και μεγαλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Ολα αυτά για να αφομοιωθούν και να αποδώσουν θέλουν περισσότερο χρόνο. Δεν ξέρω αν θα επαναληφθούν και φέτος τα περσινά. Αν δηλαδή θα καθορίζονται τα παιχνίδια από το πρώτο ημίχρονο και μάλιστα στα πρώτα λεπτά.

Αλλωστε το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό και για κάθε ομάδα είναι να καθαρίζονται. Βλέποντας όμως, την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο του ματς με τον ΟΦΗ είναι φανερό ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να τραβήξει σε μάκρος. Ηταν η εμφάνιση του Ολυμπιακού στα πρώτα ημίχρονα που δικαιολογούσε την αφλογιστία. Κι είναι η βελτίωση στο ματς με τον ΟΦΗ που δείχνει ότι η υπόθεση αυτή θα τελειώσει. Το δε επόμενο ματς του πρωταθλήματος είναι με τον Παναθηναϊκό….

Keywords
Τυχαία Θέματα