Οι πληροφορίες του αρχείου!

10:11 6/8/2019 - Πηγή: To10.gr

Πως θα προσεγγίσει την πρώτη μάχη με την Μπασακσεχίρ ο Πέδρο Μαρτίνς; Επί της ουσίας μάλλον δεν έχει σοβαρές απορίες για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφού αυτοί που ξεκίνησαν στα παιχνίδια με την Πλζεν έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο, όμως τούτη τη φορά θα έχει ενδιαφέρον το σχήμα που θα επιλέξει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Γιατί από την απάντηση που θα δώσει στο «Καμαρά ή Βαλμπουενά» θα εξαρτηθεί και η συμπεριφορά της ομάδας του στο γήπεδο. Με τον Μαντί οι ερυθρόλευκοι γεμίζουν τον άξονα στη μεσαία τους γραμμή,

άρα αποκτούν «παίκτη παραπάνω» για να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των Τούρκων, που όπως και να έχει σε αυτό το ματς αναμένεται να ασκήσουν μεγάλη πίεση.

Από την άλλη, με τον Βαλμπουενά στο γήπεδο κρατάει το «δικαίωμα» για να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της Μπασάκ, αρκεί ο Γάλλος να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που μας έδειξε στο εκτός έδρας με τους Τσέχους. Όλοι πιστεύουμε στο «δίλημμα» του Μαρτίνς, όμως στην πραγματικότητα ο προπονητής του Ολυμπιακού μπορεί και να το έχει απαντήσει. Αν πάντως εξακολουθεί να το σκέφτεται τότε ίσως θα ήταν χρήσιμο να ανατρέξει στο αρχείο και να θυμηθεί τον αγώνα του πρωταθλήματος, στον δεύτερο γύρο, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τότε βέβαια ο Μαρτίνς ήταν υποχρεωμένος να παίξει τα ρέστα του για να βρεθεί σε θέση βολής από τον πρωτοπόρο και για αυτό ίσως να προτίμησε να βάλει τον Νάτχο δίπλα στον Γκιγιέρμε. Η επιλογή του αποδείχθηκε όμως καταστροφική, καθώς ο Ολυμπιακός έχασε τον έλεγχο στο κέντρο και βρέθηκε επί της ουσίας εκτός αγώνα από πολύ νωρίς, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει στο 2-0 από το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης.

Στο ημίχρονο ο Μαρτίνς έβαλε στον αγώνα τον Καμαρά αντί του Νάτχο, ωστόσο η μάχη είχε ήδη κριθεί, κάτι που απαγορεύεται να συμβεί στο παιχνίδι με τους Τούρκους, όπου ο Ολυμπιακός οφείλει να κρατήσει ανοιχτή την υπόθεση της πρόκρισης για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Ακόμη όμως και με την Πλζεν στο δεύτερο μέρος της παρτίδας οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τρία γκολ με τον Καμαρά στην ενδεκάδα τους και τον Βαλμπουενά εκτός αγώνα.

Προφανώς και δεν είναι απλή η απόφαση και αυτό το γνωρίζει ο Μαρτίνς, αφού ανάλογα με τον παίκτη που επιλέγει αλλάζει κατά πολύ τη συμπεριφορά της ομάδας του. Σε τέτοιες περιπτώσεις μάλλον πηγαίνεις στην απόφαση που εμπεριέχει το λιγότερο ρίσκο, εκτός κι αν έχεις «διαβάσει» κάτι το «ιδιαίτερο» στο παιχνίδι των Τούρκων. Γιατί σε κάθε εκδοχή το μόνο σίγουρο είναι ότι ο προπονητής γνωρίζει πολλά περισσότερα από όλους εμάς…

Keywords
Τυχαία Θέματα