Οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση, ομάδα θα την κάνουν ο Καρέρα και οι μεταγραφές

Η σούμα λέει πως η ΑΕΚ πήρε τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, έφτασε τις τρεις συνεχόμενες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά και παρέμεινε στον δρόμο των επιτυχιών. Αυτό ήταν και το βασικό ζητούμενο της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ και από αυτή την άποψη η Ένωση πέτυχε τον στόχο της.

Στη φάση που βρίσκεται η ΑΕΚ είναι σημαντικό το να κερδίζει. Το να μην μπαίνει σε διαδικασίες επανεκκίνησης κάθε Κυριακή και να αποκτήσει

έναν ρυθμό. Η Ένωση αυτό το έχει καταφέρει το τελευταίο διάστημα. Και εφόσον συνεχίσει έτσι και στη Λαμία θα κλείσει το 2019 με θετικό πρόσημο.

Από την άλλη είναι σαφές πως χρειάζονται πολλά περισσότερα για να αποκτήσει ξανά μέταλλο. Η νίκη επί του Αστέρα ήρθε με άγχος και με μια μέτρια εμφάνιση. Με νεκρά διαστήματα στο ματς και με έναν ανεξήγητο πανικό μετά το γκολ των Αρκάδων. Έναν πανικό που σε μεγάλο βαθμό μου θύμισε εκείνον απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο μόνος λόγος που αυτό δεν κόστισε και τούτη την φορά ήταν ο Παναγιώτης Τσιντώτας. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε μια τεράστια επέμβαση, τόσο σε επίπεδο αντανακλαστικών, όσο και σε επίπεδο σημασίας. Μια απόκρουση που ισοδυναμούσε με πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς.

Το παιχνίδι της μοίρας τον έκανε πρωταγωνιστή της βραδιάς από… σπόντα. Αν δεν χτυπούσε ο Μπάρκας στη φάση του γκολ, δεν θα έμπαινε στη θέση του και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν σήμερα η κουβέντα θα ήταν στην ίδια βάση. Έτσι το έφερε η τύχη όμως, που αυτή τη φορά ήταν με το μέρος της ΑΕΚ. Δεν θα είναι πάντα όμως.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της πολλή δουλειά. Ο Μάσιμο Καρέρα θέλει να μεταδώσει στην ομάδα τη δική του φιλοσοφία και τις δικές του αρχές, όμως είναι σαφές πως αυτό απαιτεί χρόνο. Χθες ο Ιταλός δεν τα έκανε όλα σωστά. Η αρχική επιλογή της διάταξης δεν «τσουλούσε», παρά το προβάδισμα που πήρε από νωρίς ο Δικέφαλος.

Με την αλλαγή συστήματος τα πράγματα έδειξαν καλύτερα για τους Κιτρινόμαυρους, ωστόσο από ένα σημείο του αγώνα και μετά μπήκε στο «κάδρο» ο παράγοντας ψυχολογία. Η άποψη του προπονητή πως η ομάδα έχει πρόβλημα εκεί με βρίσκει σύμφωνο.

Οι παίκτες της ΑΕΚ δείχνουν ανά στιγμές να χάνουν την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Να βλέπουν τον αντίπαλο σαν… θεριό και να βρίσκονται στο όριο της άνευ όρων παράδοσης. Αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει να φτιάξει ο ίδιος ο Καρέρα. Η δική του συμβολή και μόνο μπορεί να αλλάξει αυτόν τον παράγοντα και να τον μετατρέψει από αδυναμία, σε όπλο της ομάδας.

Η ΑΕΚ χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Που μπορεί να αποκτηθεί μέσω των αποτελεσμάτων. Χρειάζεται όμως δεδομένα και ενίσχυση, που πρέπει να γίνει χωρίς εκπτώσεις. Η Ένωση θέλει τρεις παίκτες ενδεκάδας (στόπερ, χαφ, εξτρέμ) και έναν ακόμα που θα της δώσει βάθος (επιθετικός). Οτιδήποτε λιγότερο θα την κρατήσει σε μια σταθερή απόσταση από τους ανταγωνιστές της και σίγουρα θα το βρει μπροστά της στη σεζόν. Που φέτος αναμένεται μεγάλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα