«Ο θρίαμβος της Γουλβς με τον τέλειο συνδυασμό»

21:32 2/3/2020 - Πηγή: To10.gr

Η Γουλβς διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της, αφού ο Νούνο Εσπίριτο Σάντος έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο που διακρίνεται στην Premier League και στο Europa League. Ο Άγγλος δημοσιογράφος Joe Edwards έγραψε στην ιστοσελίδα «expressandstar.com» την άποψη του για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού

και την εκθείασε.

Το άρθρο έχει μερικές υπερβολές σε μερικά σημεία του, ωστόσο αποτυπώνει απολύτως το εξαιρετικό τάιμινγκ που διανύει η Γουλβς. Διαβάστε την ακριβή απόδοση του άρθρου:

«Ήταν ένας θρίαμβος με μεγάλη σημασία για την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο, με έναν τέλειο συνδυασμό ικανότητας και επιθυμίας, ο οποίος ήταν ολοφάνερος στα πρόσωπα τους.

Νοοτροπία… ποτέ δεν πεθαίνω

Και ας μιλήσουμε για την ανθεκτικότητα της Γουλβς. Ύστερα απ’ όλα, εξετάζοντας το ζήτημα από αμυντική σκοπιά, το πρώτο ημίχρονο ήταν ορθώς «φτωχό». Το σύνολο του Νούνο πάλευε να αξιοποιήσει το χώρο που έδιναν ο Στίβεν Μπέργουιν και ο Λούκας Μούρα και η ήττα με 2-1 ήταν σε γενικές γραμμές δίκαιη.

Παρόλα αυτά, οι «Λύκοι» συνέχισαν τη δουλειά τους με σθένος στο δεύτερο ημίχρονο και όταν ήρθαν οι στιγμές της έντονης πίεσης, θριάμβευσαν. Πάρτε το πνεύμα νικητή του Ραούλ Χιμένεθ ως το καλύτερο παράδειγμα.

Για τα δεδομένα του, ήταν ένα μέτριο παιχνίδι, όμως όταν του παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για να σκοράρει, τις αξιοποίησε εμφατικά. Όταν πήρε τη μπαλιά από τον Ντιόγκο Τζότα, ο οποίος προηγουμένως είχε «χορέψει» τον Λούκας πριν βγάλει μία πάσα σαράντα μέτρων, ο Μεξικανός μπορούσε εύκολα να είχε επιχειρήσει το σουτ με το δυνατό δεξί του πόδι.

Όμως, ο Χιμένεθ, αντιλαμβανόμενος ότι ο Τζάφετ Τανγκανγκα τον καταδίωκε, έφερε άψογα τη μπάλα στο αριστερό πόδι και πλάσαρε τον Πάολο Γκαζανίγκα, αφήνοντας τον Τανγκάνγκα να κάνει τάκλιν στην άλλη μεριά. Ένα τελείωμα που ξεσήκωσε και δημιούργησε χαμόγελα! Γιατί σίγουρα δεν θα ξεχαστεί σύντομα.

Αυτή η νίκη, επίσης, σημαίνει ότι η Γουλβς έχει συγκεντρώσει 21 βαθμούς από ομάδες στις πρώτες θέσεις, τους περισσότερους από τις αντίστοιχες ομάδες. Από όποια σκοπιά και να το δεις, θετική ή αρνητική, αυτό είναι εκπληκτικό! Ναι, θα ήταν ωραίο να μην μένει η Γουλβς πίσω στο σκορ, αλλά τέτοιες νίκες αποκτούν ακόμα πιο ωραία αίσθηση. Στο τέλος, η ομάδα ποτέ δεν ρίχνει λευκή πετσέτα. Τέτοια σκληράδα, όπως την αποκάλεσε ο Νούνες, είναι το σημάδι μιας μεγάλης ομάδας.

Ντιόγκο και Ντοκ

Θα μιλήσουμε για δύο παίκτες οι οποίοι βρίσκονται στο τοπ της φόρμας τους. Ο Τζότα και ο Μαρ Ντόχερτι ήταν εξαιρετικοί στην έδρα της Τότεναμ. Ο Ντόχερτι, ο οποίος θα είχε έξτρα κίνητρο να σκοράρει εναντίον της ως οπαδός της Άρσεναλ, αποτελεί εγγύηση μπροστά από την αντίπαλη εστία. Μέχρι τώρα έχει σκοράρει 7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Έχει το ένστικτο του σκόρερ, ξέροντας που πρέπει να κινηθεί. Το τάιμινγκ στα σπριντ του είναι ανεπανάληπτο. Δεν υπάρχει άλλος μπακ-χαφ στην κατηγορία σαν αυτόν. Πιθανότατα ούτε στον κόσμο, με όρους απειλής για την αντίπαλη εστία σε κάθε παιχνίδι.

Όταν ο Τζότα νιώθει μεγάλη αυτοπεποίθηση, είναι ασταμάτητος. Έχει βρει δίχτυα έξι φορές σε τρία παιχνίδια και όταν τρέχει στο γήπεδο με τη μπάλα στα πόδια, είναι απόλαυση να τον βλέπεις. Και οι δύο είναι τόσο ταλαντούχοι και μοναδικοί. Είναι ιδιοφυείς.

Το πρόβλημα του Τραορέ

Έχοντας επαναλάβει κάτι τρεις φορές, δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση. Υπάρχει ξεκάθαρα θέμα και σε κάθε επαφή ή διεκδίκηση, ανεξάρτητα εάν είναι μερική ή ολική, ότι επέρχεται μεγαλύτερη ζημιά στον ώμο. Θεωρητικά το χειρουργείο θα ήταν μία λύση το καλοκαίρι, αλλά ο Τραορέ ίσως να παίξει με την Ισπανία στο Euro και θα συνεχίσει να παίζει στο… όριο του πόνου. Είναι ένα θέμα προς παρακολούθηση.

Ένα ευνοϊκό πρόγραμμα

Η Γουλβς έχει μπροστά της δύο παιχνίδια για τους «16» του Europa League με τον Ολυμπιακό, όμως τα επόμενα τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα δείχνουν βατά. Μπράιτον, Γουέστ Χαμ, Μπόρνμουθ και Άστον Βίλα. Καμία δεν είναι υπερδύναμη και η Γουλβς μπορεί να τις νικήσει. Είναι ένα ευνοϊκό πρόγραμμα από το οποίο ελπίζει να πάρει τη μέγιστη συγκομιδή βαθμών».

Keywords
Τυχαία Θέματα