Ο Σαββίδης έκανε τον ΠΑΟΚ «χάρτινο πρωταθλητή»

17:52 15/4/2020 - Πηγή: To10.gr

Τα δύσκολα δεν τελείωσαν. Τα δύσκολα τώρα ξεκίνησαν για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Τα πολύ δύσκολα. Τα… επικίνδυνα. Διότι η απόφαση και της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, με την οποία τελεσιδίκησε οριστικά στα ελληνικά αθλητικά δικαστήριο την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας, πέρα από την αφαίρεση 7 και 12 βαθμών αντίστοιχα από τις δύο ΠΑΕ, προκαλεί ένα ντόμινο εξελίξεων. Με σοβαρές συνέπειες για τους εμπλεκόμενους.

Μετά

την τελεσιδικία της πολυϊδιοκτησίας, ανοίγει ο δρόμος για να διερευνηθεί η καταγγελία του Ολυμπιακού στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ. Μια καταγγελία που πλέον θα συζητηθεί σε τελείως διαφορετική βάση, καθώς η ατζέντα έφυγε από το τώρα. Και πήγε στο χθες.

Οι Ερυθρόλευκο, που έχασαν το περσινό πρωτάθλημα με 5 βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΟΚ, έχουν καταγγείλει και τα πρόσωπα αλλά και τις δύο ομάδες, για χειραγώγηση των μεταξύ τους αγώνων. Χειραγώγηση που είναι εφικτό να τεκμαίρεται, από τη στιγμή που οι δύο ΠΑΕ τελούν υπό κοινή επιρροή και ιδιοκτησία, όπως προκύπτει από τις δικαστικές αποφάσεις. Αποφάσεις τελεσίδικες, επαναλαμβάνουμε.

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και για αυτόν τον λόγο ΠΑΟΚ και Ξάνθη ψάχνουν από κάπου να πιαστούν. Καθώς απειλούνται με ποινές αφαίρεσης βαθμών, αλλά και απώλεια τίτλων. Με το περσινό πρωτάθλημα του Δικεφάλου να τίθεται υπό σαφή αμφισβήτηση. Καθώς και μόνο οι μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου διαφορά, καλύπτεται από τους δύο αγώνες των καταδικασθέντων ομάδων.

Επίσης, προκύπτει μεγάλη πιθανότητα νέας αφαίρεσης βαθμών. Η οποία φαντάζει σχεδόν δεδομένη με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν και τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

Η εξέλιξη της υπόθεσης είναι πιθανό να περιλαμβάνει ποινές ισοβίου αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο για όλους τους διοικούντες των δύο ΠΑΕ, όπως οι κκ Σαββίδης, Πανόπουλος, Γκαγκάτσης, Πιαλόγλου. Αλλά και πιθανή ποινική διερεύνηση των ενεργειών που έλαβαν χώρα. Διότι για όσα έγιναν, υπάρχουν χαρτιά. Εγγραφα αποκαλυπτικά και αποστομωτικά. Αδιαμφισβήτητα στοιχεία που έφεραν τον ΑΠΟΚ και την Ξάνθη σε αυτό το σημείο.

Πλέον, είναι σαφές ότι ο τίτλος της περιόδου 2018-19, όχι μόνο δεν δόθηκε στα πλαίσια της νομιμότητας και της εντιμότητας, αλλά επί της ουσίας και με το γράμμα του νόμου, κρίνεται ΧΑΡΤΙΝΟΣ. Και ο ΠΑΟΚ «ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ». Και με τη «βούλα», πλέον. Διότι, όχι μόνο αλλοίωσε δύο πρωταθλήματα, αλλά δημιούργησε μια ανεξίτηλη μαύρη κηλίδα στην ιστορία μιας μεγάλης ομάδας όπως ο Δικέφαλος του Βορρά.

Γιατί χάρτινος; Διότι κατέκτησε ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά, με διαφορά 5 βαθμών ενώ το είχε στην ουσία αλλοιώσει στα παιχνίδια και τους 6 βαθμούς με την Ξάνθη. Γιατί, πλέον, στη συνείδηση κανενός φίλαθλου, ούτε των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που έχουν αξιοπρέπεια, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται έστω και ηθικά πρωταθλητής 2019. Έχασε ήδη στη συνείδηση όλων τον χάρτινο τίτλο του και τώρα πρέπει να γίνει και στα χαρτιά η αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα