Ο Ολυμπιακός, η πρόκριση και τα… συγχαρητήρια τηλεγραφήματα…

Είναι πάγια θέση του Ολυμπιακού, εκφρασμένη και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη δημόσια. Να προχωρούν οι ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις διότι αυτό είναι κέρδος συνολικά για το ποδόσφαιρό μας. Άλλο πράγμα ο ανταγωνισμός στις εγχώριες διοργανώσεις κι άλλο η θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσα στο ευρωπαϊκό.

Δεν περίμενε βέβαια κανείς να κατακλυστούν τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός από συγχαρητήρια

τηλεγραφήματα των άλλων ΠΑΕ για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Είμαστε ακόμα μακριά από τέτοιες συμπεριφορές. Λιγότερη δυσανεξία στις επιτυχίες του άλλου όταν μάλιστα από αυτές επωφελούνται όλοι, θα ήταν ένα βήμα προς τα μπρος….

Ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε άθλο νικώντας τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο. Άθλος ήταν πέρσι που νίκησε με δυο γκολ διαφορά τη Μίλαν και πέρασε εις βάρος της. Ηταν όμως, μια σημαντική επιτυχία όπως είναι κάθε φορά που μια ελληνική ομάδα συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ηταν ένας στόχος που μπήκε αμέσως μόλις έγινε η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και επετεύχθη.

Μιλώντας απολογιστικά, ο Ολυμπιακός έχει λόγους να σκέφτεται πως ήταν δικά του λάθη εκείνα που δεν τον άφησαν να διεκδικήσει ακόμα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Λάθη ατομικά που σε τέτοιο επίπεδο δεν συγχωρούνται. Ορθώς τα επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο άνθρωπος που αναγέννησε αγωνιστικά τους ερυθρόλευκους και τους χάρισε δυο ευρωπαϊκές προκρίσεις. Με αυτά τα λάθη οφείλει να αναμετρηθεί ο Ολυμπιακός για να βάλει ακόμα ψηλότερα τον πήχη και να περάσει από πάνω.

Αυτά τα λάθη και η δυστοκία στέκουν μπροστά στον Μαρτίνς και τον εμποδίζουν στον δρόμο για μεγαλύτερες επιτυχίες. Μην ζητάμε όμως, από τον προπονητή να μπει μέσα, να πάρει την μπάλα και να την πετάξει στα δίχτυα. Όσα ήταν να γίνουν έγιναν και με το παραπάνω. Εχοντας την ομάδα του χωρίς τους κλασσικούς οργανωτές του παιχνιδιού (Φορτούνης, Βαλμπουενά) την οδήγησε να κάνει περίπου τριάντα τελικές προσπάθειες και να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Δυσκολεύομαι να βρω ομάδα με ανάλογα στατιστικά όταν έχει τέτοιες κομβικές ελλείψεις. Ο αιφνιδιασμός που επιχείρησε να κάνει ο… πανούργος Βλάνταν Μιλόγεβιτς -πιέζοντας ψηλά τον Ολυμπιακό- κράτησε δεκαπέντε με είκοσι λεπτά.

Μετά αποκαταστάθηκαν οι αγωνιστικές ισορροπίες και οι Πειραιώτες πολιόρκησαν τους αντιπάλους τους χάνοντας την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Η τύχη δεν έστρεψε την πλάτη της στον Ολυμπιακό στην φάση του πέναλτι του Τομανέ. Κάθε άλλο. Στη συνέχεια όμως αυτή και ο εξαίρετος γκολκίπερ Μπόργιαν λίγο έλειψε να κάνουν το θαύμα τους υπέρ του Ερυθρού Αστέρα. Μετά από τέτοια ματς που οι παίκτες αδειάζουν από ενέργεια η επιστροφή στο πρωτάθλημα αποδεικνύεται επώδυνη.

Η κλήρωση για το Γιουρόπα Λιγκ είναι τη Δευτέρα στη Νιόν και οι αγώνες τον Φεβρουάριο. Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός έχει μπόλικη δουλειά να κάνει στην Ελλάδα για να πετύχει τον βασικό του στόχο. Υποθέτω πως οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που ενδιαφέρονται να παίξουν του χρόνου στην Ευρώπη, εύχονται να του χαμογελάσει η κληρωτίδα…

Keywords
Τυχαία Θέματα