Ο Μαρτίνς και ο Τσιμίκας του έδωσαν τη νίκη

08:33 24/2/2020 - Πηγή: To10.gr

Την τύχη σου πρέπει να την προκαλείς. Ειδικά όταν έχεις δει να σου γυρίζει την πλάτη. Ο Ολυμπιακός την προκάλεσε. Δεν υπήρξε αναιδής απέναντί της ούτε επιπόλαιος. Την προκάλεσε λελογισμένα. Πέρσι στην Τούμπα την προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό.

Το αποτέλεσμα ήταν αυτή να του γυρίσει την πλάτη και να «υπογραφεί» από εκείνη την ήττα, η απώλεια του πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά ο Πέδρο Μαρτίνς έψαξε με άλλο τρόπο τη νίκη. Αντί να βγάλει την ομάδα του να παίξει φουλ επίθεση κι ό,τι γίνει προτίμησε

να βασιστεί στην άμυνά του. Αυτή που τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο στη μέχρι τώρα πορεία του πρωταθλήματος.

Τι σήμαινε πρακτικά αυτό; Μα ότι πέρασε ολόκληρο ημίχρονο το πρώτο και ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μια καθαρή φάση για γκολ. Ούτε μία. Κι όχι μόνο αυτό. Αναγκάστηκε να παίξει ένα ποδόσφαιρο που δεν είναι της επιλογής του. Να σεντράρει από τα πλάγια και πάλι να σεντράρει. Οι τρεις χαφ του Ολυμπιακού καλά τοποθετημένοι δεν άφηνα περιθώρια για παιχνίδι από τον άξονα. Ετσι, έκανε το μόνο που του επιτρεπόταν. Να σεντράρει και πάλι να σεντράρει.

Τουναντίον, ο Ολυμπιακός επιχείρησε με γρήγορες αντεπιθέσεις να απειλήσει. Σε μια τέτοια φάση ο Βαλμπουενά θυμήθηκε τα νιάτα του και με εκρηκτικότητα ξέφυγε από τον Γιαννούλη και σημάδεψε τον Ελ Αραμπί που με τη σειρά του σημάδεψε το δοκάρι. Η νίκη του Ολυμπιακού ήρθε με το αυτογκόλ του Γιαννούλη στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Να μιλήσουμε για την ατυχία του νεαρού διεθνούς αριστερού μπακ; Προτιμότερο είναι να μιλήσουμε για τον άλλο νεαρό διεθνή αριστερό μπακ. Τον Τσιμίκα. Εδώ είναι που ο Ολυμπιακός προκάλεσε την τύχη του.

Ο Κώστας Τσιμίκας διέσχισε σχεδόν όλο το γήπεδο με την μπάλα στα πόδια περνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του πριν σουτάρει στο τέρμα του Πασχαλάκη. Κούρσα για την οποία όχι μόνο μπήκε σε όποια μπλοκάκια μανατζαρέων δεν είχε μπει μέχρι τώρα αλλά ανέβασε και την χρηματιστηριακή του αξία. Αυτή η ενέργεια θα κοστίσει κάτι παραπάνω σε όσους έρθουν το καλοκαίρι να τον αγοράσουν.

Από εκεί και πέρα -δηλαδή από το γκολ και μετά- ο ΠΑΟΚ βγήκε ακόμα πιο μπροστά κι εδώ ο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να… μαλώσει τους παίκτες του. Δεν γίνεται να βγαίνουν στην κόντρα πέντε φορές με αριθμητικό πλεονέκτημα και να μην τελειώνουν τη φάση. Πράγματα που γίνονται δεκάδες φορές σε κάθε προπόνηση είναι προβληματικό να μην γίνονται μια φορά στον αγώνα όταν υπάρχουν τόσες ευκαιρίες. Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες.

Ο Ολυμπιακός που δεν μπορεί να νικήσει τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο τον νίκησε στην Τούμπα και έχει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σαφές προβάδισμα κι όχι απονομή τίτλου. Ο δε Μαρτίνς με το «ματ» που έκανε στον συμπατριώτη του Φερέιρα είναι καβάλα στο άλογο…

Keywords
Τυχαία Θέματα