«Ο κορωνοϊός άλλαξε τα πλάνα του Σαββίδη, σταμάτησαν οι επαφές με την Φορταλέζα»

23:47 6/6/2020 - Πηγή: To10.gr

Στον… πάγο έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις του Ιβάν Σαββίδη με τους ανθρώπους της Φορταλέζα για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της βραζιλιάνικης ομάδας, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ στο εξωτερικό και επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του συλλόγου της Λατινικής Αμερικής.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, ο κορωνοϊός και η παγκόσμια οικονομική κρίση άλλαξαν τα δεδομένα και έβαλαν «φρένο» στις επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα, οι Βραζιλιάνοι αναφέρουν: «Η πανδημία του κορωνοϊού διέκοψε τις επαφές των εκπροσώπων του δισεκατομμυριούχου Ιβάν Σαββίδη

με τους ανθρώπους της Φορταλέζα. Ο Ιβάν Σαββίδης ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ αποφάσισε να συγκεντρωθεί στις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις του κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης.

Από την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία οι επαφες των δύο πλευρών σταμάτησαν. Πηγές μάλιστα που βρίσκονται κοντά στον Ιβάν Σαββίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις σκέψεις για επενδύσεις στην Βραζιλία. Η προσοχή του Έλληνα μεγιστάνα και ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ επικεντρώνεται σε υπάρχουσες επιχειρήσεις, όπως εταιρείες στον κλάδο των επικοινωνιών και του τουρισμού στην Ευρώπη», αναφέρεται χαρακτηρισιτκά στο ρεπορτάζ του Globoesporte.

Παράλληλα, η ιστοσελίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του προέδρου της Φορταλέζα, ο οποίος ανέφερε: «Η επαφή που είχαμε ήταν σε καλό επίπεδο, αλλά δεν διευθετήθηκε τίποτα σε αυτήν ούτε μια επίσημη συνάντηση. Μετά την πανδημία ο κόσμος άλλαξε και πλέον το σενάριο είναι διαφορετικό. Αν πάντως θέλουν να επανέλθουν σε διαπραγματεύσεις ξέρουν σε ποιους να στραφούν. Όπως έχω πει η Φορταλέζα είναι ανοικτή σε συζητήσεις και δεν απορρίπτει καμία πρόταση», δήλωσε ο Μαρσέλο Παζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα