Ο Ιβάν θα έπαιρνε στον ΠΑΟΚ κάποιον Τζον Σιπ;

16:16 21/7/2019 - Πηγή: To10.gr

ΥΠΟΘΕΣΗ εργασίας. Σηκώνεις το τηλέφωνο και μιλάς με δέκα-είκοσι αθλητικογράφους. Κι επειδή ζούμε στην εποχή της ειδίκευσης, όχι από το σωρό. Στην τύχη. Απευθύνεσαι σ’ αυτούς που ασχολούνται με το εξωτερικό ρεπορτάζ. Τα αποκαλούμενα και διεθνή. Και τους λες το όνομα Τζον Φαν Σιπ για να σου πούνε το παρασύνθημα. Περί τίνος πρόκειται. Πόσοι από δαύτους θα σου απαντήσουνε, ότι είναι ένας τύπος που έχει διατελέσει προπονητής στην Τβέντε και στην Τσβόλε. Ούτε ένας στους δέκα. Ούτε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, κυρίες και κύριοι. Το

κινητό ληξιαρχείο. Παρ’ εκτός αν πέσεις σε κανένα μαμούνι. Σε κάποιον πιτσιρικά που ασχολείται με το στοίχημα και ειδικεύεται στο πρωτάθλημα Ολλανδίας.

ΑΥΤΟΣ λοιπόν ο παγκοσμίως άγνωστος Τζον Φαν Σιπ είναι το νούμερο ούνο φαβορί για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος. Κι αν δεν είναι αυτός, θα είναι κάποιος άλλος ανάλογου διαμετρήματος και βεληνεκούς. Που θα έχει φτάσει στην καριέρα του μέχρι Εξέλσιορ και Φόλενταμ. Όπως έχει πει ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, κολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι. Πριν προχωρήσουμε όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη αδικία. Απέναντι στο δεύτερο πόλο της εξυγίανσης. Από που κι ως που δηλαδή ξένος προπονητής; Αφού ξεκινήσανε με Άγγελο Αναστασιάδη, επιλογή ΠΑΟΚ δηλαδή, ο επόμενος πρέπει να είναι επιλογή ΑΕΚ. Αυτό είναι το σωστό και το πρέπον. Με δεδομένο ότι η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τους ανήκει κατά 50% εξ αδιαιρέτου.

ΜΙΑ σου και μία μου δηλαδή. Μετά τον Αγγελάρα λοιπόν, ο Τραϊανός Δέλλας. Απέτυχε ο Κολοσσός; Η σειρά του ΠΑΟΚ ξανά. Προπονητής ο Γου Χου Γεωργιαδης. Δεν τσούλησε ο Γεωργιάδης; Η σειρά της ΑΕΚ πάλι. Κωστένογλου, ο ευσεβής θρησκευόμενος. Κι εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Δε βάζω στο ίδιο τσουβάλι τον Τραϊανό με τον Αγγελάρα. Ο Δέλλας είναι κανονικός προπονητής. Με τις ιδέες του για το ποδόσφαιρο και το επιτελείο του. Δεν αναφέρεται στην Παναγιά. Ενδεικτική είναι η αναφορά στο όνομα Δέλλας. Για να αναδείξει την αδικία απέναντι στην ΑΕΚ. Που ενώ στον αγώνα ήταν ενωμένοι, στη νομή της εξουσίας είναι χωριστά. Ο ένας από τους δύο Πόντιους που θα φτιάχνανε το ποδόσφαιρο επειδή το αγαπάνε, τα θέλει όλα δικά του.

ΚΑΙ πάμε τώρα στο διά ταύτα. Ψάξανε πολύ για να τον βρούνε αυτόν τον Τζον Φαν Σιπ; Μέχρι τον Πανιώνιο και τον Απόλλωνα της Ολλανδίας έχει δουλέψει. Κι αν η Τβέντε έχει πάρει ένα κύπελλο, ο Πανιώνιος έχει πάρει δύο. Κι επειδή η προπονητική είναι όπου γης και πατρίς, έκανε ένα πέρασμα από Μεξικό και δύο από Αυστραλία. Σε Τσίβας Γουαδαλαχάρα, Μέλμπουρν Χαρτ και Μέλμπουρν Σίτι. Όπως οι ιεραπόστολοι πήγαιναν στην Αφρική για να διαδώσουν το χριστιανισμό, έτσι κι ο Τζον Φαν Σιπ έφτασε μέχρι την Αυστραλία για να δώσει τα φώτα του και να διαδώσει το ποδόσφαιρο. Και χωρίς να κινδυνεύει να τον φάνε τα λιοντάρια. Να μιλήσουμε όμως σοβαρά. Ένας Ολλανδός, που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του, φαβορί για τον πάγκο της εθνικής Ελλάδος.

ΑΥΤΗ είναι η νέα τάξη πραγμάτων στο ποδόσφαιρο. Σε σχέση δηλαδή με τις γκρανκάσες. Με το Σαρρή, που είχε φέρει για προπονητή τον Ρανιέρι. Και με τον Γκιρτζίκη που είχε φέρει τον Σκίμπε. Αυτοί ξεκινήσανε με Αγγελάρα και πάνε να συνεχίσουνε με Τζον Σιπ. Σα να λέμε ότι έχεις στο μαγαζί σου να τραγουδάει το Μητροπάνο και η επόμενή σου επιλογή είναι ο Τέρης Χρυσός. Και με ποιά κριτήρια πάνε να καταλήξουν σ’ αυτόν τον περίεργο Ολλανδό; Είναι απλό. Και θέλω οι αναγνώστες μου να είναι ξύπνιοι. Επειδή είναι φτηνός; Τι να σου ζητήσει δηλαδή ένας προπονητής που το βιογραφικό του φτάνει μέχρι τη Μέλμπουρν Χαρτ; Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του. Θα μου πείτε τώρα, εκεί στην ΕΠΟ δεν έχουνε λεφτά; Έχουνε και με το παραπάνω. Σαν καλοί νοικοκυραίοι που είναι όμως, ιεραρχούν τα έξοδά τους. Βάζουν προτεραιότητες.

ΣΤΗΝ ΕΠΟ έχουν τα καλύτερα στελέχη. Τους καλύτερους και πλέον ακριβοπληρωμένους δικηγόρους. Αναφέρω ενδεικτικά Μπάρτζη και Χολέβα. Πρώτη του δουλειά του Χολέβα μάλιστα μόλις προσλήφθηκε να πάρει δάνειο 30.000 ευρώ. Στην ΕΠΟ έχουν τον καλύτερο, και κατά συνέπεια από τους πιο καλοπληρωμένους, διευθυντή επικοινωνίας. Τον Ιάκωβο Φιλιππούση. Αυτό που προέχει είναι η λειτουργία της Ομοσπονδίας. Εξ ου και οι προσλήψεις των ικανών και ακριβοπληρωμένων που λέγαμε, πέφτουν σαν το χαλάζι. Που να περισσέψουμε λεφτά για ομοσπονδιακό προπονητή; Και για να τελειώνουμε, έχω μία ερώτηση. Ο Ιβάν, τώρα που προέκυψε θέμα προπονητή στον ΠΑΟΚ, θα συζήταγε να πάρει κάποιον Τζον Φαν Σιπ; Ο Γραμμένος πάει να τον πάρει. Κι όταν έχεις βάλει πρόεδρο στην ΕΠΟ το δικό σου, έχεις ευθύνη για τις επιλογές του.

ΕΞ ΙΣΟΥ κατά 50% είναι και η ευθύνη του διοικητικού ηγέτη. Δώσαμε αγώνα δηλαδή για να πάρουμε την ΕΠΟ και την αφήνουμε στη τύχη της; Στους Βρακάδες και στους Διακοφώτηδες; Θα έπαιρνε δηλαδή στην ΑΕΚ τον Τζον Φαν Σιπ; Επί του προκειμένου πάντως να μην είμαστε απόλυτοι. Όταν έχει δουλέψει στη ΑΕΚ δηλαδή ο Ζοσέ Μοράις. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή Elias Zaikos-Mediterranean Blood.

Keywords
Τυχαία Θέματα