Ο δρόμος προς τον τελικό για Ιντερ και Σεβίλλη (vids)

12:29 21/8/2020 - Πηγή: To10.gr

Όλα έτοιμα για τον μεγάλο τελικό. Στις 22:00, η Ίντερ του Κόντε κόντρα στην Σεβίλλη του Λοπετέγκι, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa League, στο γήπεδο της Κολωνία, στην Γερμανία. Από την μία, οι φορμαρισμένοι «νερατζούρι» που επιστρέφουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά το 2010 και από την άλλη οι Ανδαλουσιάνοι που στοχεύουν στην έκτη τους κατάκτηση στην διοργάνωση.

Παρότι και οι δύο ομάδες, αποτελούσαν τα φαβορί για μία θέση στο αποψινό παιχνίδι, ο δρόμος που χρειάστηκε να

διαβούν δεν ήταν εύκολος. Οι φιναλίστ είχαν να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα, ελέω του κορωνοϊού και να προσαρμοστούν στο Final-8, το οποίο περιλαμβάνει μονά παιχνίδια και σε ουδέτερο έδαφος. Το «10» κάνει μία αναδρομή στην πορεία των δύο «μονομάχων» στο Europa League με προορισμό την σημερινή μέρα.

ΣΕΒΙΛΛΗ:

Η Σεβίλλη ήταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του θεσμού. Η κληρωτίδα ήταν με το μέρος της, αφού οι Καραμπάκ, ΑΠΟΕΛ και Ντούντελανζ, αποτελούσαν βατές αντιπάλους. Μετά το τέλος της 6ης αγωνιστικής, οι Ανδαλουσιάνοι τερμάτισαν στην πρώτη θέση με 15 βαθμούς και με μόλις μία ήττα.

Η 1η αγωνιστική, κόντρα στην Καραμπάκ στο Αζερμπαϊτζάν και το μεγάλο «διπλό» με 3-0.

Η δύσκολη επικράτηση απέναντι στον ΑΠΟΕΛ μέσα στην Ισπανία

Η εύκολη νίκη επί της Ντούντελανζ στην Ανδαλουσία και η (σχεδόν) σίγουρη πρόκριση.

Επίδειξη ισχύος μέσα στο Λουξεμβούργο και μαθηματική πρόκριση στην φάση των «32».

Η νίκη επί της Καραμπάγκ που κλείδωσε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Δίχως αγωνιστικό ενδιαφέρον, η πρώτη (και μοναδική) ήττα στην διοργάνωση μέσα στην Κύπρο, από τον ΑΠΟΕΛ.

Η δύσκολη ισοπαλία που απέσπασε στην Ρουμανία και το «πάνω χέρι» για την ρεβάνς.

Παραλίγο να πέσει «θύμα» έκπληξη μέσα στην Ισπανία, ωστόσο οι παίκτες του Λομπετέγκι διατήρησαν το σκορ- πρόκρισης και πέρασαν στους «16».

Ελέω του κορωνοϊού, δεν έγινε ποτέ το πρώτο παιχνίδι με την Ρόμα. Για αυτό τον λόγο, μετά το lockdown, η Σεβίλη θα παίξει μονό παιχνίδι με τους Ιταλούς σε ουδέτερο έδαφος. Η ανωτερότητα ήταν εμφανή.

Πρώτη αντίπαλος στο Final-8, η Γουλβς του Ντάνιελ Ποντένσε. Μπορεί το σκορ να δείχνει ότι οι Ανδαλουσιάνοι δυσκολεύτηκαν, ωστόσο, για ακόμα ένα ματς, έδειξαν ότι είναι ένα από τα φαβορί για τον τελικό.

Δεύτερη σερί αγγλική ομάδα στον δρόμο για τον τελικό. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να προηγήθηκε, όμως η πολυνίκης του θεσμού, απέδειξε γιατί έχει αυτή τη ταμπέλα. Ανατροπή και έτοιμη για το «έξι στα έξι».

ΙΝΤΕΡ:

Η Ίντερ τερμάτισε στην τρίτη θέση των ομίλων του Champions League και πήρε θέση στην κληρωτίδα για την φάση των «32» του Europa League, με στόχο την επιστροφή σε ευρωπαϊκό τελικό, μετά από 10 χρόνια. Από την πρώτη σέντρα στον θεσμό, παρέμεινε αήττητη, διαλύοντας κάθε αντίπαλο στο πέρασμά της.

Πρώτο της «θύμα», η Λουντογκόρετς. Η νίκη με 2-0 στην Βουλγαρία, δεν άφησε περιθώρια ελπίδας για την ρεβάνς.

Με ένα «σβηστό» 2-1 στην Ιταλία, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε προκρίθηκε δίχως να ιδρώσει στην επόμενη φάση.

Ότι ισχύει για το Σεβίλλη-Ρόμα, ίσχυσε και για την Ίντερ απέναντι στην Χετάφε. Λόγω της πανδημίας, δεν έγινε ποτέ πρώτο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες έπαιξαν μονό παιχνίδι σε ουδέτερο έδαφος και οι «νερατζούρι», έδειξαν ότι αυτή είναι η χρονιά τους, εκτός Ιταλίας.

 απ[έδ

Παρότι έπαιξε σε γερμανικό έδαφος κόντρα στην Λεβερκούζεν, ο ιταλικός σύλλογος «καθάρισε» από νωρίς το παιχνίδι και προκρίθηκε στους «4» του θεσμού.

 

Μπορεί μέχρι στιγμής, να μην είχε πάρει άνετες νίκες, ωστόσο απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ ήταν συγκλονιστική. Με το ευρύ 5-0, έδειξε σε όλους ότι αυτή η κούπα, πρέπει να πάει στο Μιλάνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα