Ο Χολέμπας ως παίκτης-«γέφυρα» για τον Κούτρη…

17:10 14/8/2020 - Πηγή: To10.gr

Υπάρχουν κάτι κουρασμένα παλληκάρια που ξαποσταίνουν στα δοκάρια. Εχουν καταλάβει πως με διαβατήριο το όνομα που δημιούργησαν μπορούν να παρατείνουν την καριέρα τους για ένα-δυο χρόνια ώστε να κολλήσουν τα τελευταία ένσημα και να μεγαλώσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Δεν υπάρχει ομάδα που να μην την έχει πατήσει έτσι ή κάπως έτσι. Ο Ολυμπιακός κάπως έτσι την πάτησε με τον Γιάγια Τουρέ και με τον Μιραλάς. Αλλιώς τα περίμενε κι αλλιώς του ήρθαν.

Βρήκε τρόπο να απαλλαγεί από το πρόβλημα. Από εκεί και

πέρα πάμε στην πρόσφατη περίπτωση του Βαλμπουενά. Ηρθε στα τριάντα πέντε του κι όλοι είχαμε απορίες σχετικά με την διάθεσή αλλά και την ικανότητά του να προσφέρει.

Εδώ χρειάζεται να κάνουμε μια επισήμανση. Ο Βαλμπουενά δεν είναι ίδιος με εκείνον που ξέραμε πριν από χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα και την Εθνική Γαλλίας. Δεν πετάει την μπάλα μπροστά και σπριντάρει. Εχει αλλάξει τον τρόπο του παιχνιδιού του και καταφέρνει να είναι χρήσιμος και παραγωγικός. Τρέχει ασταμάτητα έστω κι αν δεν το κάνει στην ίδια ένταση που το έκανε πριν από κάποια χρόνια. Το καταλαβαίνεις όμως ότι έχει διάθεση και πάθος. Ο Ραφίνια που εγκαταλείπει την Φλαμέγκο για χάρη του Ολυμπιακού, έχει πατήσει τα τριάντα πέντε.

Για την ποιότητα και τις παραστάσεις του δεν είναι για να γίνεται λόγος. Εξακολουθεί να ανεβοκατεβαίνει και να σημαδεύει τους συμπαίκτες τους την επίθεση. Δεν ξέρω, ίσως να μην ήταν πια για την κορυφαία ομάδα της Μπουντεσλίγκα αλλά για το ελληνικό πρωτάθλημα φτάνει και περισσεύει. Αν υπάρχει θέμα διαχείρισης των δυνάμεων του θα το δει και θα το διαχειριστεί ανάλογα ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο σχετικά μικρόσωμος Βραζιλιάνος είναι σίγουρο ότι θα ομορφύνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η βασική του διαφορά με τον Ομάρ, κι ας το παρατηρήσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, είναι ότι δεν κινείται μόνο στην ευθεία δίπλα στην πλάγια γραμμή αλλά μπορεί να συγκλίνει έχοντας μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του.

Για τον Χολέμπα τα πράγματα διαφέρουν. Εδώ μιλάμε για έναν παίκτη που η ταυτότητά του δεν σχετίζεται με τον τρόπο που παίζει στο γήπεδο. Εχει ακόμα ανεξάντλητες δυνάμεις. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με την ενδεχόμενη απόκτηση του ο Ολυμπιακός αφήνει τον ζωτικό χώροι που χρειάζεται ο Λεονάρντο Κούτρης. Για τον και βραζιλιάνικης καταγωγής αριστερό μπακ του Ολυμπιακού σας έγραψα σε προηγούμενο σημείωμα. Αποψή μου είναι πως με τον Χολέμπα έχει τα περιθώρια και να μοιραστεί στην αρχή τη θέση και στην πορεία να ανθίσει και να αναπτυχτεί σε τέτοιο βαθμό που να γίνει και ο ίδιος μεταγραφικός στόχος μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ …

Keywords
Τυχαία Θέματα