Νέο Ford Galaxy Vignale και αναβαθμισμένο S MAX

Τα Galaxy Vignale και S MAX αναβαθμίζει η Ford, με τα μοντέλα να αποκτούν μια διαφορετική φυσιογνωμία με στιλιστικές λεπτομέρειες. Αμφότερα λανσάρονται για πρώτη φορά με πολυτελή εξοπλισμό, στάνταρ.

Τα νέα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού που διατίθενται για τα S ΜΑΧ και τις εκδόσεις Galaxy Titanium, ρυθμίζονται προς 18 κατευθύνσεις,

συμβάλλοντας για μεγαλύτερη άνεση στα ταξίδια. Αξίζει να τονιστεί πως διαθέτουν σφραγίδα έγκρισης από τον κορυφαίο οργανισμό υγείας που ασχολείται με θέματα της σπονδυλικής στήλης, Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR).

Τα οχήματα με τεχνολογία ενσωματωμένου modem FordPass Connect γίνονται κινητά σημεία WiFi και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συστήματα, καθιστώνται ικανά και άνετα σε κάθε τομέα.

Στιλ

Στην έκδοση Vignale, ξεχωρίζουν ο πίνακας οργάνων με επένδυση από δέρμα Salerno και η κεντρική κονσόλα με ραφή Metal Grey, τα διακοσμητικά εσωτερικού από αλουμίνιο και τα αλουμινένια πεντάλ, το θερμαινόμενο τιμόνι και τα πολυανατομικά θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, με ρύθμιση 10 κατευθύνσεων, 11 αεροθαλάμους και λειτουργία μασάζ – όπως αυτά που προορίζονται για τους αγοραστές του S MAX Vignale.

Από εκεί και πέρα, τα κομψά εμπρός προφίλ των αυτοκινήτων είναι ανανεωμένα και αξιοσημείωτα είναι εν συνεχεία τα πλαίσια από χρώμιο για τη μάσκα και τους προβολείς ομίχλης των Galaxy και S MAX στις εκδόσεις Titanium, η μάσκα τύπου πλέγματος με μαύρο ένθετο και μαύρα πλαίσια προβολέων ομίχλης για τα μοντέλα S MAX ST Line, που είναι εμπνευσμένα από τη Ford Performance και το στοιχείο ταυτότητας «flying V» στη μάσκα με πλαίσιο από σατινέ χρώμιο και πλαίσια προβολέων ομίχλης επίσης από σατινέ χρώμιο για τα κορυφαία μοντέλα S MAX Vignale και Galaxy Vignale.

Αναφορικά με τους τροχούς, περιλαμβάνονται οι δίχρωμοι 18 ιντσών με μηχανουργημένο φινίρισμα και σχέδιο pearl grey 15 ακτίνων για τα S MAX και Galaxy Titanium και στάνταρ δίχρωμοι 17 ιντσών με μηχανουργημένο φινίρισμα και σχέδια pearl grey 20 ακτίνων για το Galaxy Titanium.

Μεγαλύτερη άνεση

Τα νέα εμπρός καθίσματα με ρύθμιση 18 κατευθύνσεων των S MAX και Galaxy Titanium ανακουφίζουν τους επιβάτες από πόνους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αντί να προσαρμόζει το κάθισμα ο οδηγός ή ο συνοδηγός, το κάθισμα προσαρμόζεται στο σωματότυπό του. Η οσφυϊκή ρύθμιση τεσσάρων σημείων ελέγχεται ηλεκτρονικά από ένα διακόπτη στο πλάι του καθίσματος.

Το S MAX διατίθεται σε διάταξη πέντε και επτά καθισμάτων, ενώ το Galaxy επτά. Τα καινοτόμα καθίσματα Easy Fold για τις δεύτερες και τρίτες σειρές, επιτρέπουν την αναδίπλωση μέσω ενός διακόπτη που βρίσκεται στον χώρο αποσκευών. Για το Galaxy και την τρίτη του σειρά, διατίθεται λειτουργία Power Raise.

FordPass Connect

Η τεχνολογία είναι προαιρετική και υποστηρίζει τις λειτουργίες Vehicle Locator (Εντοπιστής Οχήματος), Vehicle Status (Κατάσταση Οχήματος) που ελέγχει τη στάθμη καυσίμου, κατάσταση συναγερμού, διάρκεια ζωής λαδιού, απομακρυσμένο κλείδωμα/ξεκλείδωμα θυρών και άλλα. Η νέα λειτουργία Local Hazard Information ενημερώνει τους οδηγούς για επικίνδυνες καταστάσεις και ειδοποιήσεις επικείμενων κινδύνων που σχετίζονται με οδικά έργα, ακινητοποιημένα οχήματα λόγω βλάβης, ζώα, πεζούς και αντικείμενα πάνω στο δρόμο.

Επιδόσεις και άνεση

Ο 2λιτρος κινητήρας EcoBlue diesel που διατίθεται στα Ford S MAX και Galaxy, έχουν ισχύ 150 και 190 ίππων, ενώ υπάρχει και ο Bi-turbo 240 ίππων. Τα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών, είναι ιδιαιτέρως χαμηλά.

Προαιρετικό εν συνεχεία είναι το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, που ελέγχεται από το περιστροφικό χειριστήριο. Παράλληλα, διατίθεται και 6τάχυτο μηχανικό. Με το σύστημα ACC με Stop & Go, τα οχήματα διατηρούν μια ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, ενώ παράλληλα μπορούν να σταματούν ή να εκκινούν αυτόματα, αν η διάρκεια στάσης είναι κάτω από 3δλ.

Τέλος, το σύστημα πολυμέσων SYNC 3 επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν τις λειτουργίες ήχου, πλοήγησης, κλιματισμού και τα συνδεδεμένα smartphones χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές. Η έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών λειτουργεί με αναγνώριση χειρονομιών και υπάρχει συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto.

Πηγή: Ford

Keywords
Τυχαία Θέματα