Ναι, οι οπαδοί του Αρη γουστάρουν Κύπελλο!

23:44 13/2/2020 - Πηγή: To10.gr

Τέτοιες νίκες και προκρίσεις είναι που βοηθούν για να επανασυνδεθούν οι ομάδες με το ένδοξο παρελθόν τους. Αν βέβαια έχουν τέτοιο. Ο Αρης έχει, και αυτή τη χρονιά κάνει μεγάλη προσπάθεια να επανασυνδεθεί μαζί του.

Υστερα από χρόνια ταλαιπωρίας και εξορίες στις μικρότερες κατηγορίες ο Αρης επιχειρεί φέτος να εγκατασταθεί εκ νέου στα ψηλά πατώματα της Σούπερ Λίγκας. Στα ψηλά πατώματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη και δεν μπορεί να είναι ευθύγραμμη.

Αναγκαστικά θα έχει σκαμπανεβάσματα και υπαναχωρήσεις. Για να είναι τέτοια όμως χρειάζεται να έχει και επιτυχίες.

Πώς ήταν το καλοκαίρι η πρόκριση επί της ΑΕ Λεμεσού παρά το κακό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα; Ε, η πρόκριση επί του Ατρομήτου με νίκη πάλι εκτός έδρας έρχεται να πιστοποιήσει την πορεία προς την κορυφή στην οποία βρίσκεται ο Αρης.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πώς το σκέφτονται οι οπαδοί του κι αν φαντάζονται την ομάδα τους να αμφισβητεί την πρωτοκαθεδρία του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Ακόμα κι αυτό να έχουν κατά το νου, γνωρίζουν ότι η ομάδα τους δεν έχει κάποιο οικονομικό κολοσσό πίσω της για να κάνει μεγάλες μεταγραφές και να στέλνει τους οπαδούς της στη Μίκρα. Ο,τι πετυχαίνει το πετυχαίνει με δουλειά μυρμηγκιού και βήμα το βήμα.

Οσα έγιναν στο Περιστέρι είναι ένα βήμα ακόμα. Μεγάλο βήμα. Σχεδόν άλμα. Σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς, ο Αρης έδειξε ότι είναι ομάδα που μπορεί να επιβάλλει την ανωτερότητά της στο γήπεδο και να πάρει αυτό που θέλει επειδή το αξίζει.

Πριν από μια εβδομάδα ο Αρης έπαιξε πάλι καλύτερα από τον Ατρόμητο, αλλά δεν σκόραρε και φορτώθηκε με άγχος. Στο Περιστέρι, η ομάδα του Ενινγκ έδωσε ρεσιτάλ κυνισμού και υπεροχής.

Με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Βέλλιος στην αρχή του ματς, ο Αρης ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και με τον Γκάμα να δημιουργεί έχοντας στο πλευρό του τον Ματίγια. Στο δεύτερο ημίχρονο ανάλαβε δράση ο χαρισματικός Φετφατζίδης και κάπως έτσι ο Αρης πήρε τη νίκη και την πρόκριση.

Τώρα, προκύπτει το ερώτημα: Δικαιούται να βάζει στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου όταν στα ημιτελικά έχουν περάσει μαζί του ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και αναμένεται να περάσει η ΑΕΚ; Κατά τη γνώμη μου δικαιούται.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη υποφέρει από τον Αρη και με δεδομένο αυτό οι κιτρινόμαυροι έχουν κάθε λόγο να το πιστεύουν και να προσδοκούν. Μπορεί ο στόχος να μην επιτευχθεί. Η πορεία προς την κορυφή έχει αρχίσει. Κάθε οπαδός του δικαιούται να προσδοκά και να ονειρεύεται. Ακόμα κι ότι θα βρεθεί κάποιος με πολλά λεφτά και θα τον κάνει να εκτοξευτεί. Γιατί, όχι…

Keywords
Τυχαία Θέματα