Μέσι : Οι αριθμοί του με την Μπαρτσελόνα… που ζαλίζουν

10:49 26/8/2020 - Πηγή: To10.gr

Η βόμβα έσκασε και το «μπαμ» ήταν μεγάλο! Και πως να μην ήταν; Ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε στην Μπαρτσελόνα πως επιθυμεί να αποχωρήσει από τον σύλλογο, έπειτα από 15 χρόνια παρουσίας στην πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα» και και συνολικά 20.

Η είδηση θορύβησε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα και όχι μόνο! Από τη Λεγκανές μέχρι τους Ουάσιγκτον Ουίσαρντς, όλοι είχαν να πουν κάτι για αυτήν την τόσο μεγάλη είδηση. Ο 33χρονος αποχωρεί έχοντας σπάσει ό,τι ρεκόρ ήταν όρθιο. Πρώτος σε γκολ και ασίστ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.

Σε 731 συμμετοχές ο pulga κατάφερε να σκοράρει 634 γκολ και να «σερβίρει» άλλα 130, νούμερα που πραγματικά ζαλίζουν.

Για να καταλάβει κάποιος το απίστευτο επίτευγμα του Μέσι, αρκεί να γνωρίζει πως οι επόμενοι τέσσερις ποδοσφαιριστές της λίστας των σκόρερ της Μπαρτσελόνα, έχουν σκοράρει συνολικά 653 γκολ, μόλις 19 παραπάνω από τον Λέο.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ είναι ο πρώτος σκόρερ σε La Liga (444), Σούπερ Καπ Ισπανίας (14), Σούπερ Καπ Ευρώπης (3), ενώ κρατάει και εκείνο το απίθανο ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, όταν το 2012 είχε καταρρίψει κάθε λογική με τα 91 του γκολ.

Οι Ισπανοί «πελάτες»

Τα θύματα στην Ισπανία πολλά. Η «αγαπημένη» του ομάδα ωστόσο είναι η Σεβίλλη, καθώς την έχει πληγώσει 37 φορές, με την Ατλέτικο Μαδρίτης (32) και τη Βαλένθια (28) να ακολουθούν. Τέταρτη στην κατηγορία βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης με 27 γκολ, κατέχοντας έτσι και τα περισσότερα γκολ στα Κλάσικο.


Τα ευρωπαϊκά του ρεκόρ

Στο Champions League, ο Μέσι θα συνεχίζει να αγωνίζεται κανονικά και του χρόνου, εκτός και αν αποχωρήσει από τη Γηραιά Ήπειρο, που μοιάζει απίθανο. Εκεί μέχρι στιγμής βρίσκεται μόνο πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στα γκολ, καθώς έχει σκοράρει 115 φορές σε 143 συμμετοχές, με την Άρσεναλ να είναι η αγαπημένη του «πελάτισσα», έχοντας σκοράρει 9 φορές απέναντι της. Παράλληλα είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει 5 γκολ σε έναν αγώνα, καθώς το είχε καταφέρει τη σεζόν 2011/12 κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, σε εκείνο το επιβλητικό 7-1.

Ομαδικά και ατομικά τρόπαια

Κατέκτησε τα πάντα, τόσο σε ομαδικό επίπεδο, όσο και σε ατομικό. Ο Λιονέλ Μέσι αποχαιρετά τους «μπλαουγκράνα» έχοντας κατακτήσει 34 τρόπαια! Δέκα πρωταθλήματα, έξι κύπελλα, τέσσερα Champions League, οκτώ Σούπερ Καπ Ισπανίας, τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Τα πάντα όλα! Ατομικά δεν άφησε επίσης τίποτα, αφού σε όλες τις κατηγορίες κατέχει την πρώτη θέση. Με έξι Χρυσές Μπάλες, πέντε Χρυσά Παπούτσια, έξι βραβεία του καλύτερου ποδοσφαιριστή της FIFA και δύο της UEFA. Μάλιστα είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει 13 συμμετοχές στην καλύτερη 11αδα της FIFA, αλλά και τις περισσότερες συμμετοχές στην τελική τριάδα της Χρυσής Μπάλας, με 12 συνεχόμενες.

Απολαύστε όλα τα γκολ του Μέσι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα:

Keywords
Τυχαία Θέματα