Μεγάλες οι οικονομικές απώλειες της Άρσεναλ από τον αποκλεισμό

22:25 28/2/2020 - Πηγή: To10.gr

Πολλές είναι οι φορές που έχουμε ακούσει πως οι βρετανικές ομάδες δε δίνουν ιδιαίτερη βάση στο Europa League. Δε συμβαίνει, ωστόσο, κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια. Και σίγουρα δε συνέβη φέτος με την Άρσεναλ. Το σοκ στα πρόσωπα όλων, τα δάκρυα του Ομπαμεγιάνκ στο φινάλε, αποδεικνύουν πως για την Άρσεναλ ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό

ήταν ένα τεράστιο σοκ.

Και τα αγγλικά media ασχολούνται με αυτό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ακόμα και από τις προκρίσεις άλλων βρετανικών ομάδων. Ο λόγος; Η οικονομική «ζημιά» που παθαίνει η Άρσεναλ μετά απ’ αυτό τον αποκλεισμό.

Οι «κανονιέρηδες» στόχευαν ως το φινάλε του θεσμού. Μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Διότι αυτό σε στέλνει απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Ανεξαρτήτως τι θα κάνεις στο πρωτάθλημα της χώρας.

Η Άρσεναλ μέσω της Premier League έχει χάσει έδαφος. Παλεύει, «τρέχει», αλλά δύσκολα θα προλάβει το τρένο του Champions League. Καλά – καλά δεν είναι σίγουρη για το αν θα αγωνιστεί γενικά στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Η ζημιά είναι μεγάλη. Η μητρική εταιρεία της Άρσεναλ δημοσίευσε λογαριασμούς που αφορούν τη χρονιά μέχρι τις 31 Μαΐου του 2019 και σύμφωνα με αυτούς οι απώλειες ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το 2018 υπήρχε κέρδος 66 εκατ. ευρώ.

Ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό σβήνει τις ελπίδες για το Champions League, κάτι που θα φέρει ακόμα χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα