Μακάμπι Τελ Αβίβ – Χίμκι 80-77

23:06 5/2/2020 - Πηγή: To10.gr

Το φοβερό με την φετινή Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι πως οι τραυματισμοί αντί να την αποδυναμώνουν, την συσπειρώνουν ακόμα περισσότερο. Στο ματς με την Χίμκι, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν είχε στο ρόστερ της τους Ούιλμπεκιν, Ουόλτερς, ΝτιΜπαρτολομέο, Κάσπι και Ζούσμαν. Άλλοι θα τα είχαν παρατήσει. Η ομάδα του coach Bullet όμως όχι.

Η Μακάμπι προσπέρασε τους τραυματισμούς, έπαιξε το μπάσκετ που γνωρίζει στο Ισραήλ και επικράτησε της Χίμκι με 80-77 σε ένα ματς που μίλησε η καρδιά.

Οι Ρώσοι από την αρχή και με τον Σβεντ για πρώτο

βιολί, οι παίκτες του Κουρτινάιτις έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους +8 (20-28).

Η λειψανδρία της Μακάμπι ήταν και η αιτία για να μπορέσει η Χίμκι να παραμείνει μπροστά στο σκορ. Τα σουτ έμπαιναν, ο Μπράιαντ πάλευε αρχικά μόνος του και κρατούσε την διαφορά σε λογικά επίπεδα με το ματς να μένει στο 28-31 και να δειχνει η Μακάμπι ότι έχει σφυγμό. Ο Σβεντ ανέλαβε και πάλι δράση και με σερί πόντους του έστειλε το παιχνίδι στο 31-42 με τρία λεπτά για το ημίχρονο.

Το παιχνίδι έμοιαζε πως δεν θα είχε γυρισμό. Σοβαρές οι απουσίες της ομάδας του Λαού και ο Σφαιρόπουλος είχε ελάχιστες λύσεις στον πάγκο του. Φευ. Οι γηπεδούχοι μέσω του Έισι προσπέρασαν στο ματς και έβαλαν φωτιά με ένα επιμέρους 17-5 για το 48-47. Η άμυνα λειτουργούσε  καλά, η Χίμκι έγινε η κλασική ομάδα του Κουρτινάιτιτς και έχανε ένα δικό της παιχνίδι μέσα από το χέρια της.

Ο Μπράιαντ με τον κομβικό Αβντίγια έστειλαν το ματς στο 72-70, ο Σβεντ πάλεψε να της χαλάσει το πάρτι (74-76), αλλά στους σκόρερς προστέθηκε ο Ντόρσεϊ, στην επίθεση και ο Χάντερ στην άμυνα με το 79-77 να μενει 44 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η Χίμκι είχε την ευκαιρία να κλέψει το παιχνίδι, ο Κουρτινάιτις έβγαλε ένα… χείριστο πλέι (ο Σβεντ την επαναφορά, πάσα στον Μπούκερ και… βήματα αντί για τρίποντο από τα 9 μέτρα) και η Μακάμπι κατέκτησε μία τεράστια νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα