Κύριε Βασιλακόπουλε, οι Σέρβοι θέλουν την Ευρωλίγκα

18:30 7/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Ακόμα στ’ αυτιά μου έχω τη φωνή του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο οποίος με κάθε τρόπο προσπάθησε να μας πείσει για το πόσο αποτυχημένη είναι η Ευρωλίγκα, για το ότι πρέπει να διαλυθεί για το καλό του ευρωπαϊκού μπάσκετ, για το ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρέπει να επιστρέψουν στους κόλπους της ΦΙΜΠΑ και το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και για το ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να

συνεχιστεί φέτος η διοργάνωση. Δεν ξέρω τι έκαναν οι δικοί μας, οι Σέρβοι πάντως δεν πείστηκαν.

Μόλις σήμερα η κυβέρνηση της Σερβίας ανακοίνωσε ότι έστειλε επιστολή στην Ευρωλίγκα, με την οποία εγγυάται για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, διεκδικώντας την τελική φάση (είτε πρόκειται για final-8, ή για οποιοδήποτε δόκιμο σχήμα), θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα τονωθεί ο τουρισμός της χώρας. Προσέξτε: Κι όλα αυτά, παρότι είναι δεδομένο πως αν γίνουν οι αγώνες, θα είναι κεκλεισμένων των θυρών!

Είναι προφανές ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει δική του θεώρηση των πραγμάτων και σταθερά οι απόψεις του είναι μακριά από την πραγματικότητα. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά τόσες υποψηφιότητες (μεταξύ αυτών και δύο από την Ελλάδα, ήτοι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη) πόλεων, για την ανάληψη των αγώνων της τελικής φάσης.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σερβίας:
«Η κυβέρνηση της Σερβίας έστειλε επιστολή στην Ευρωλίγκα, με την οποία εγγυάται την ασφάλεια των συμμετεχόντων, στην τελική φάση της σεζόν 2019-‘20, εφόσον αυτή γίνει στη χώρα μας.

Η πόλη του Βελιγραδίου, στηρίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης, θέτει επίσημα υποψηφιότητα, για να διοργανώσει την τελική φάση της Ευρωλίγκας, η οποία θα γίνει από τις 4 μέχρι τις 26 Ιουλίου.

Η διαγωγή του τουρνουά της μεγαλύτερης μπασκετικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα ήταν πολύ σημαντική για τη Σερβία, θα τόνωνε τον τουρισμό μας, ειδικά σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, που θα ακολουθήσει την πανδημία».

Keywords
Τυχαία Θέματα