Κορωνοϊός : Στο έλεος της πανδημίας Αττική, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα

Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα δημιουργεί ο αριθμός κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Για ακόμη μια ημέρα, «πρωταθλήτρια» κρουσμάτων αναδείχτηκε η Αττική, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας.

Από τα 715 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας το τελευταίο 24ωρο, τα 260 καταγράφονται στην Αττική ενώ σε καλύτερη κατάσταση, με 84 κρούσματα, βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

Την

ίδια στιγμή, σε υψηλά επίπεδα κινούνται κι άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας. Για παράδειγμα, στα Ιωάννινα καταγράφηκαν 52 κρούσματα, ενώ 41 εντοπίστηκαν στη Λάρισα και 31 στις Σέρρες. Την ίδια στιγμή μεγάλη είναι η διασπορά σε όλη τη χώρα.

Aναλυτικότερα:(48) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,(6) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.(661) εγχώρια κρούσματα,260 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής84 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστές συρροές4 κρούσματα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας3 κρούσματα από Π.Ε. Αργολίδας5 κρούσματα από Π.Ε. Αρκαδίας5 κρούσματα από Π.Ε. Άρτας16 κρούσματα από Π.Ε. Αχαΐας.6 κρούσματα από Π.Ε. Βοιωτίας3 κρούσματα από Π.Ε. Έβρου2 κρούσματα από Π.Ε. Εύβοια5 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας4 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου2 κρούσματα από Π.Ε. Θεσπρωτίας1 κρούσμα από Π.Ε. Θήρας52 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων, *εκ των οποίων 32 συνδεόμενα με συρροή σε βιομηχανία τροφίμων*.6 κρούσματα από Π.Ε Καβάλας7 κρούσματα από Π.Ε. Καρδίτσας8 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς5 κρούσματα από Π.Ε. Κέρκυρας11 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης6 κρούσματα από Π.Ε. Κορινθίας1 κρούσμα από Π.Ε. Κω41 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας, τα 16 προερχόμενα από ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων1 κρούσμα από Π.Ε. Λέσβου3 κρούσματα από Π.Ε. Μαγνησίας12 κρούσματα από Π.Ε. Μεσσηνίας3 κρούσματα από Π.Ε. Ξάνθης1 κρούσμα από Π.Ε. Πρέβεζας1 κρούσμα από Π.Ε. Ρεθύμνου1 κρούσμα από Π.Ε. Ροδόπης1 κρούσμα από Π.Ε. Ρόδου5 κρούσματα από Π.Ε. Σάμου31 κρούσματα από Π.Ε. Σερρών (30 προερχόμενα από δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ)2 κρούσματα από Π.Ε. Σύρου10 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων3 κρούσματα από Π.Ε. Φθιώτιδας2 κρούσματα από Π.Ε. Φλώρινας2 κρούσματα από Π.Ε. Χαλκιδικής5 κρούσματα από Π.Ε. Χανίων2 κρούσματα από Π.Ε. Χίου39 κρούσματα υπό διερεύνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα