Κορωνοϊός : Με σύμμαχο τον συνωστισμό ο ιός – Στο τραπέζι το πλαφόν στα κλαμπ

23:46 30/7/2020 - Πηγή: To10.gr

Έτοιμοι να πάρουν νέα μέτρα για τον κοροναϊό είναι κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, καθώς η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας έχει φτάσει το «κόκκινο» μετά και την ανακοίνωση 65 νέων κρουσμάτων την Πέμπτη.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα διενεργήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ακριβώς για να συζητηθούν οι εξελίξεις με τη διασπορά του κοροναϊού στην Ελλάδα.

O «κύριος πονοκέφαλος» είναι οι συνωστισμοί που παρατηρούνται σε μπαρ,

κλαμπ και παραλίες. Μάλιστα, συζητήθηκε στο Μαξίμου το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν πιο αυστηρά μέτρα, όπως για παράδειγμα το πλαφόν στον αριθμό των πελατών στα κέντρα διασκέδασης.

Όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, οι νέοι βρίσκονται πίσω από την αναζωπύρωση του κοροναϊού παγκοσμίως και αυτό ίσως πρέπει να προβληματίσει όλους όσους είναι διατεθειμένοι να θέσουν σε κίνδυνο τα αγαπημένα τους πρόσωπα για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι δεν δημιουργείται συγχρωτισμός μόνο στα πάρτι της Μυκόνου: οι εικόνες συνωστισμού είναι καθημερινές, είτε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είτε στις τράπεζες, είτε στην εστίαση.

Μαγιορκίνης: Στο τραπέζι το πλαφόν στα κλαμπ
Όπως είπε ο ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, «εάν δούμε σημαντική αύξηση στις νοσηλείες θα μπορούσαμε να δούμε πως μπορούμε να βάλουμε πλαφόν σε επιχειρήσεις, ή και μειώσεις πυκνότητας σε κάποιους χώρους διασκέδασης. Το λεγόμενο όριο των 50 ατόμων έχουμε δει σε χώρες να έχει αποτελεσματικότητα, όμως είναι νωρίς ακόμα, έχουμε περιθώριο ακόμα με ελέγχους».

«Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να δούμε πως θα αποδώσουν τα μέτρα που ελήφθησαν χθες και σήμερα, δηλαδή γενίκευση της μάσκας. Να διατηρήσουμε τα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα να μην επιταχύνουμε την αντίδραση, θα πρέπει να αυξήσουμε ελέγχους όπου υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα κέντρα διασκέδασης» δήλωσε πάντως.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του ΠΟΥ ότι το διαφαινόμενο κύμα οφείλεται στην επιπολαιότητα των νέων που μεταδίδουν τον ιό τόνισε ότι «έχουμε δει ήδη θανάτους νέων, όχι τόσο στην Ελλάδα σε παγκόσμια κλίμακα και θα συμβεί και αυτό».

«Υπάρχει το φαινόμενο οι νέοι να μεταδίδουν μεταξύ τους γιατί έχουν την αίσθηση της ασφάλειας. Ένας νέος έχει πιθανότητα 10 έως 100 φόρες μικρότερη να πεθάνει αλλά όχι μηδενική» επισήμανε.

«Κοιτάμε τα αυξημένα κρούσματα στους νέους στη χώρα μας, δε θέλω να κινδυνολογήσω, η έκταση είναι ακόμα μικρή, αλλά αν συνεχιστεί σε αυτή την κατάσταση με γεγονότα υπερμετάδοσης σε μπαράκια κέντρα διασκέδασης, κάποιοι από αυτούς όχι πολλοί, θα έχουν σοβαρό πρόβλημα» σημείωσε ο καθηγητής.

Keywords
Τυχαία Θέματα