Κοπιτσής: «Ένα ντέρμπι που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να μας χορτάσει… ποδόσφαιρο»

11:55 8/2/2020 - Πηγή: To10.gr

Το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού ήταν, είναι και θα είναι πάντα ξεχωριστό. Πρόκειται άλλωστε για το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι, ένα ματς ιδιαίτερης σημασίας, ακόμα κι όταν βαθμολογικά, δεν έκρινε πολλά πράγματα. Την Κυριακή οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για τους δικούς της λόγους, χωρίς, όμως, το αποτέλεσμα του ντέρμπι να δείχνει ικανό να διαμορφώσει καταστάσεις για την κατάληξη της φετινής χρονιάς. Η ΑΕΚ

έχει μείνει μακριά από την κορυφή, ενώ από την άλλη οι Πράσινοι προσπαθούν να την πλησιάσουν στην βαθμολογία.

Καταλληλότερος να μιλήσει και να αναλύσει το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού από τον Χάρη Κοπιτσή, πιθανότατα δεν υπάρχει. Ο παλαίμαχος άσος έζησε στο πετσί του το αθηναϊκό ντέρμπι, «σημαδεύοντας» με την παρουσία του και τα γκολ του κάποια εξ αυτών. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Ένωσης.

Ως ποδοσφαιριστής φόρεσε τη φανέλα του Δικεφάλου σχεδόν για μια δεκαετία. Ο Κοπιτσής υπήρξε βασική μονάδα των πρωταθληματικών χρόνων της ΑΕΚ, δίνοντας λύσεις ως δεξί μπακ, δεξί χαφ, ενώ κατά συνθήκη αγωνίστηκε και στην αριστερή πτέρυγα. Τα δύο εντυπωσιακά γκολ που είχε σημειώσει σε ξεχωριστές αναμετρήσεις με τους Πράσινους έμειναν στην ιστορία και ο παλαίμαχος άσος (που υπηρέτησε τις Ακαδημίες της ΑΕΚ τόσο ως προπονητής όσο και ως σκάουτερ) μιλάει αποκλειστικά στα «ΝΕΑ» για το ντέρμπι της Κυριακής, αλλά και εκείνα που ο ίδιος έζησε, τα χρόνια που φορούσε τα κιτρινόμαυρα.

Όπως μας είπε ο Χάρης Κοπιτσής το μεγάλο παιχνίδι του ΟΑΚΑ έχει όλες τις προϋποθέσεις για να προσφέρει χορταστικό θέαμα στον κόσμο που θα το παρακολουθήσει από το γήπεδο και την τηλεόραση. Οι δύο ομάδες δείχνουν να βρίσκονται σε καλό ποδοσφαιρικό φεγγάρι, με όλα τα αποτελέσματα, όπως σημείωσε, να είναι ανοικτά.

«Νομίζω ότι υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες συνθήκες για να δούμε ένα γεμάτο ντέρμπι. Ένα παιχνίδι που θα έχει γκολ, θέαμα και δύο ομάδες που θα κυνηγήσουν τη νίκη. Αυτή τη στιγμή οι δύο αντίπαλοι δείχνουν σε εξαιρετικό φεγγάρι. Θέλουν τη νίκη, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους και αυτό πιστεύω θα βοηθήσει για την εικόνα που θα δούμε στον αγωνιστικό χώρο», μας είπε αρχικά ο Κοπιτσής.

-Υπάρχει κάποια ομάδα που κατά τη δική του κρίση έχει προβάδισμα για τη νίκη;

«Νομίζω πως όχι. Η ΑΕΚ είναι γηπεδούχος και έχει τον κόσμο στο πλευρό της. Ένα στοιχείο που πάντα έχει τη σημασία του. Όμως από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει μια ομάδα που διαθέτει ποδοσφαιρικό θράσος και έχουμε δει πως είναι ικανή να πάρει αποτελέσματα εκτός έδρας. Δεν υπάρχει φαβορί, νομίζω ότι προετοιμαζόμαστε για ένα ντέρμπι όπου όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά».

-Αν σου έλεγα να σταθείς σε κάποιο πρόσωπο που θα κάνει τη διαφορά στο ντέρμπι, είτε από τη μία πλευρά, είτε από την άλλη, ποιο θα ήταν αυτό;

«Υπάρχουν και στις δύο πλευρές πολύ ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να κρίνουν το αποτέλεσμα με την εμφάνισή τους. Όμως σε τέτοια ματς, έχουμε δει να προκύπτουν και πρωταγωνιστές από εκεί που δεν το περιμένεις. Παίκτες που λόγω θέσης δεν μπαίνουν σε μια τέτοια κουβέντα πριν το ματς, αλλά τελικά εξελίσσονται σε πρόσωπα του ντέρμπι».

-Κάπως έτσι ήσουν και εσύ, καθώς είχες πρωταγωνιστήσει σε ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, σημειώνοντας μάλιστα και εντυπωσιακά γκολ…

«Αλήθεια είναι αυτό. Ειδικά το πρώτο το θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά. Ήταν το πρώτο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού που είχα αγωνιστεί και κατάφερα μάλιστα να σκοράρω. Εκείνη η ομάδα που είχε δημιουργήσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε αυτή την ικανότητα, να αναδεικνύει νέους πρωταγωνιστές. Μπορεί κάτι τέτοιο να δούμε να συμβαίνει και τώρα».

-Τι μπορεί να σημαίνει για τις δύο ομάδες μια νίκη την Κυριακή;

«Πιστεύω πως μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο για τη συνέχεια και σε βαθμό που τώρα ενδεχομένως δεν μπορεί να εκτιμηθεί. Μιλάω για τον παράγοντα ψυχολογία, που στο ποδόσφαιρο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Ειδικά για την περίπτωση της ΑΕΚ νομίζω πως θα μπορέσει να της δώσει πολλά πράγματα. Η ομάδα βρίσκεται σε άνοδο και έχει ανάγκη από μια μεγάλη νίκη. Αν τα καταφέρει, πιστεύω πως η συνέχειά της στο τελικό κομμάτι της σεζόν μπορεί να είναι πετυχημένη. Τόσο στο πρωτάθλημα, που έχει ακόμα δρόμο λόγω και των πλέι-οφ, όσο και στο κύπελλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα