Καρίμ Ανσαριφάρντ : Η μεταγραφή που δείχνει τον δρόμο στις υπόλοιπες (vids)

«Αυτόν που τον έδιωξε ο Ολυμπιακός», «που έπαιζε στον Πανιώνιο», «που δεν στέριωσε ούτε στη Νότιγχαμ». Αυτά ήταν μερικά από τα πολλά που ακούστηκαν και γράφτηκαν από την πρώτη στιγμή που το όνομα του Καρίμ Ανσαριφάρντ εμφανίστηκε δυνατά στο «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ. Από ανθρώπους που προφανώς δεν είχαν παρακολουθήσει και πολύ τον Ιρανό.

O Ανσαριφάρντ είχε δείξει τί μπορεί να κάνει, στα τρία χρόνια που έπαιξε στην Ελλάδα με τον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό.

51 συμμετοχές με 15 γκολ και 5 ασίστ στον πρώτο, 48 συμμετοχές με 22 γκολ και 8 ασίστ στον δεύτερο. Ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση που δεν είναι ο φορ του «κουτιού» αλλά είναι μπορεί να βγει και έξω από την περιοχή, να παίξει και πίσω από τον επιθετικό ή ακόμη και στα άκρα.

Πράγματα που ασφαλώς και γνώριζαν στην ΑΕΚ όταν τον απέκτησαν. Και μέσα σε περίπου ένα μήνα ο Ανσαριφάρντ κατάφερε να δικαιώσει τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη τους αφού τείνει να εξελιχθεί στην κορυφαία μεταγραφή του καλοκαιριού για τους «κιτρινόμαυρους». Με άμεση προσαρμογή, σημαντικά γκολ και μια εικόνα που ειδικά σε σχέση με τον ανταγωνιστή του για τη θέση, Νέλσον Ολιβέιρα, είναι η μέρα με τη νύχτα.

Γι’ αυτό και ανάγκασε ουσιαστικά τον Μάσιμο Καρέρα να χρησιμοποιεί περισσότερο εκείνον ως βασικό παρά τον Πορτογάλο που από το ξεκίνημα της σεζόν δείχνει να μην έχει καμία σχέση με τον παίκτη που γνωρίσαμε πέρσι. Κόντρα στη Βόλφσμπουργκ ο Ανσαριφάρντ σκόραρε στη μοναδική τελική που έκανε, σε μία φάση που ουσιαστικά δημιούργησε μόνος του ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει ένα γκολ σε τέσσερα ματς με έξι τελικές προσπάθειες συνολικά.

Αν εξαιρέσει κανείς την απίθανη ευκαιρία που έχασε κόντρα στη Λαμία από την μπαλιά του Μαχαίρα, η μόνη φορά που τροφοδοτήθηκε σωστά και βρέθηκε σε αυτά τα τέσσερα ματς σε θέση βολής, ήταν στο γκολ που σημείωσε με τον ΠΑΟΚ. Ο τρόπος που αγωνίζεται μέχρι τώρα η ΑΕΚ δεν τον βοηθάει να βρει περισσότερες ευκαιρίες και είναι δεδομένο πως αν συνδράμει και η ομάδα, θα δώσει ακόμη περισσότερα.

Χωρίς αμφιβολία πάντως, ο Καρίμ φαντάζει αυτή την στιγμή ως η πιο επιτυχημένη μεταγραφή της ΑΕΚ με έναν αστερίσκο για ποδοσφαιριστές όπως ο Τάνκοβιτς και ο Λιβάι Γκαρσία που δεν έχουν προλάβει ακόμη να δείξουν τί μπορούν να κάνουν και υπάρχουν προσδοκίες για εκείνους.

Και μόνο το γκολ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ αρκεί για να πει κανείς πως έβγαλε και με το παραπάνω τα λεφτά του αφού η πρόκριση εκείνη έσωσε κατά ένα μεγάλο βαθμό τη σεζόν για την ΑΕΚ. Σε οικονομικό επίπεδο, σε ψυχολογικό επίπεδο αλλά και όσον αφορά το ευρωπαϊκό μέλλον του συλλόγου αφού ακόμη ένας αποκλεισμός από τα προκριματικά, θα αποτελούσε μεγάλο πισωγύρισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα