Η σύγκριση δεν προκαλεί μόνο θλίψη, προκαλεί… οργή (pics)

00:00 1/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Ακούς πολλούς να μιλούν απαξιωτικά για τους Τούρκους και την… πρόοδό τους. Βεβαίως, δεν έχει τύχη να βρεθούν στη γειτονική χώρα, γιατί αν συμβεί αυτό, τότε η σύγκριση μπορεί να τους φέρει κατήφεια, μέχρι και οργή. Γιατί, δεν τετραγωνίζουν τον κύκλο, κάνουν απλά πράγματα και τα κάνουν καλά.

Κάπου στο Μερσίν, εκεί όπου υπάρχει μια ομάδα που πριν από χρόνια είχε παίξει (μεταξύ άλλων) κι ο Νέστορας Κόμματος, αλλά κι ο αείμνηστος Άντι Γκράντι, υπάρχει μια ακαδημία, με την επωνυμία FlyBasketball Academy. Έκανε, λοιπόν, μια επένδυση σε εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονται 11 μέτρα κάτω από το έδαφος!

Το γυμναστήριο, το οποίο θα ανοίξει το καλοκαίρι, όταν το επιτρέψουν κι οι συνθήκες με την πανδημία, θα έχει σταθερή θερμοκρασία, ανεξάρτητα με την εποχή, τις καιρικές συνθήκες και την εξωτερική θερμοκρασία, κάτι που αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι. Διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, με ειδικό σύστημα κάμερας παρακολούθησης, που χρησιμοποιείται από τις ομάδες NBA και της Ευρωλίγκας.

Πλήρες επαγγελματικό γυμναστήριο, αίθουσα βαρών, γήπεδο, τμήματα crossfit pilates, σάουνα, πισίνα, κέντρο αθλητικής διατροφής, ιατρείο, κινηματογράφο, σαλόνι και αίθουσα συσκέψεων, ενώ διαθέτει υψηλή «κοινωνική τεχνολογία», για πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ιδρυτής της ακαδημίας είναι ο Σερντάρ Τσερβιγκέν, ο οποίος δήλωσε: «Ελπίζω ότι ο χώρος μας θα βοηθήσει τους αθλητές να ταιριάζουν στη μεγαλοπρέπεια της εγκατάστασης και να επιτύχουν τον πραγματικό μας στόχο. Σκοπός μας είναι να μεγιστοποιήσουμε την τεχνική, σωματική και διανοητική ανάπτυξη όλων των αθλητών μας».

Οι μπασκετμπολίστες έχουν πρόσβαση στο FlyBasketball Academy 24/7, 365 ημέρες το χρόνο, με προπονητές, φυσικοθεραπευτές, διαιτολόγους κι όλο το επιστημονικό προσωπικό στη διάθεσή τους, οι οποίοι θα μπορούν να οργανώνουν και τις ατομικές προπονήσεις.

Η σύλληψη της ιδέας για τη διαμόρφωση του χώρου ανήκει στον αρχιτέκτονα Εϊλέμ Καραογκλάν και μια από τις πρώτες ομάδες που θα χαρεί το γυμναστήριο (δεν το λες) είναι η Çukurova Basketball, η οποία αγωνίζεται στη Γυναικείο Σούπερ Λιγκ. Θέλετε να το συγκρίνετε με κάτι αντίστοιχο δικό μας; Μάλλον όχι…

Προσέξτε: Δεν μιλάμε για εγκαταστάσεις της Φενέρμπαχτσε, ή της Αναντολού, δεν μιλάμε για εκτάσεις και στρέμματα, αλλά για ένα υπόγειο 11 μέτρων κάτω από τη γη.

Keywords
Τυχαία Θέματα