Η Ρεάλ με 5,8 δισ ευρώ στην κορυφή εσόδων της 10ετίας

Δεν θεωρείται άδικα η «βασίλισσα» της Ευρώπης. Γιατί «βασίλισσα» δεν είναι μόνο στο… παρατσούκλι, μιας και τείνει να το αποδεικνύει κάθε στιγμή. Μετά την ανάδειξή της στην κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη την δεκαετία που πέρασε, η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχτηκε πρωταθλήτρια και στα έσοδα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης με έσοδα ύψους 5,821 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι ο σύλλογος που έβαλε τα περισσότερα χρήματα στα ταμεία του την δεκαετία που ολοκληρώνεται απόψε.

Μία δεκαετία που το ποδόσφαιρο άλλαξε ειδικά από οικονομική άποψη. Και στο τέλος της οι δυο τελευταίοι αγγλικοί

τελικοί σε Europa και Champions League, επιβεβαίωσαν τον ρόλο της Premier League ως οικονομικής δύναμης, στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

Επίσης χάρη στα τηλεοπτικά δικαιώματα, όλοι οι σύλλογοι των μεγάλων πρωταθλημάτων μπόρεσαν να επωφεληθούν περισσότερο. Κυρίως εκείνοι της Premier League, που είδαν τα έσοδα των ομάδων να υπερδιπλασιάζονται σε δέκα χρόνια (τελευταία διαθέσιμα τα δεδομένα της σεζόν 2017/18), από 2,5 το 2009/10 σε 5,4 δισ. ευρώ την σεζόν 2017/18.

Βέβαια, σύμφωνα με την έρευνα της ιταλικής ιστοσελίδα «calcioefinanza», μπορεί ακόμα καμία αγγλική ομάδα να μην βρίσκεται ανάμεσα στις δυο πρώτες θέσεις, σχετικά με τα έσοδα, αφού την Ρεάλ Μαδρίτης ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 5,565 δισ ευρώ, αλλά υπάρχουν δύο στην πρώτη πεντάδα.

Θέση στο βάθρο έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 5,294 δισ ευρώ, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Μπάγερν (4,487 δις ευρώ και Μάντσεστερ Σίτι 5,294 δισ ευρώ). Έσοδα που φτάνουν τα 25,2 δισ. ευρώ για τις πέντε κορυφαίες ομάδες της κατάταξης!

Την μεγαλύτερη… έκρηξη στα έσοδα στην διάρκεια της δεκαετίας παρουσίασε η Παρί ΣΖ, με 671,2%, μπροστά από την Μάντσεστερ Σίτι με 297,2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα