Η «πολιορκία της Τρίπολης» και οι καθιερωμένοι…

Ναι, η κλήρωση της Δευτέρας στη Νιόν. Ποιός δεν την σκέφτεται στον Ολυμπιακό. Ολοι προσδοκούν να είναι τέτοια που να αφήνει πολλά περιθώρια ώστε οι ερυθρόλευκοι να συνεχίσουν την πορεία τους στην Ευρώπη μέχρι, ποιός μπορεί να ξέρει μέχρι που. Ολα αυτά είναι για την Δευτέρα. Για την Κυριακή είναι κάπου πιο κοντά. Στην Τρίπολη.

Εκεί ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από τον Αστέρα που θέλει βαθμούς και δεν πρόκειται να τον αφήσει

σε χλωρό κλαρί. Κι είναι εδώ ένα ζήτημα. Ο ταλαιπωρημένος και καταπονημένος Ολυμπιακός από την υπερπροσπάθεια και το άγχος, πως θα καταφέρει να ανταποκριθεί και μάλιστα σε ένα γήπεδο που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι βαρύ λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα τετριμμένα για τις παγίδες που κρύβουν τα ματς που ακολουθούν μετα από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός είναι πιθανό να πάει σε αυτή την αναμέτρηση χωρίς τον φορμαρισμένο Τσιμίκα και χωρίς τον Ματιέ Βαλμπουενά. Κι είναι γνωστό ότι τα πρωταθλήματα δεν κερδίζοινται όταν στην επαρχία μένουν βαθμοί. Ετσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται στην Τρίπολη.

Τα πράγματα θα είναι δύσκολα κι αυτή την Κυριακή λόγω της καταπόνησης από το ματς της Τετάρτης. Ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται και πάλι ενώπιον του γνωστού διλλήματος: Να ανοίξει το ροτέισον με κίνδυνο να χαθεί η συνοχή ή να εμπιστευτεί τους… καθιερωμένους με κίνδυνο να μην έχει ένταση στο παιχνίδι του σε στιγμές που την χρειάζεται. Οποτε ο κόουτς επιχείρησε να ανοίξει το ροτέισον είδε την ομάδα του να σκοντάφτει και να παραπατά.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα το Βελιγράδι και η Νέα Σμύρνη. Ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει ένα πλούσιο ρόστερ το οποίο θα γίνει αντιπαραγωγικό στον βαθμό που παραμένει αναξιοποίητο. Εννοείται ότι παίκτες όπως ο Γκιγιέρμε και ο Ποντένσε είναι δύσκολο να ανατικατασταθούν. Με την απουσία τους απορρυθμίζεται η ερυθρόλευκη μηχανή.

Ωστόσο τα ίδια νομίσαμε ότι θα συμβούν με τον Φορτούνη. Θα ήμουν ο τλευταίος που θα ισχυριζόμουνα ότι δεν λείπει ο πιο ποιοτικός παίκτης του Ολυμπιακού αλλά λύσεις βρέθηκαν και μάλιστα ακόμα κι όταν δεν έπαιζε ο Ματιέ Βαλμπουενά. Κατά συνέπεια είναι δουλειά του προπονητή να έχει ετοιμοπόλεμους και τους υπόλοιπους ώστε να παίρνει και από αυτούς ό,τι είναι απαραίτητο για να προχωράει η ομάδα.

Με την έννοια αυτή είναι θέμα να λείπει ο φορμαρισμένςο Τσιμίκας που πρήστηκε το πόδι του αλλά ο Κούτρης είναι μια εξαιρετική λύση. Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός θα κληθεί να δώσει μια τετράδα κρίσιμων αγώνων με τους παίκτες που έχει διαθέσιμους. Στο μεταξύ επιβάλλεται να ξεκαθαριστεί ποιοί δεν μπορούν να βοηθήσουν ώστε γρήγορα να αντικατασταθούν την περίοδο των χειμερινών μεταγραφών…

Keywords
Τυχαία Θέματα