Η ποιότητα της ΑΕΚ είναι… άλλου παπά ευαγγέλιο

Η νίκη είναι πάντα νίκη ακόμα και όταν έρχεται με ένα γκολ διαφορά. Με την έννοια αυτή, ο Νίκος Κωστένογλου έχει δίκιο να προσπαθεί με αυτά τα λόγια να ανατάξει το ηθικό των παικτών του με τά το 3-2 με τον Βόλο στην Ριζούπολη.

Οι παίκτες, αναφέρει το ρεπορτάζ, μπήκαν με σκυμένα τα κεφάλια στα αποδυτήρια. Ούτε στον κόσμο ούτε στους ίδιους άρεσε η εικόνα να πιέζονται για την ισοφάριση από τους δέκα παίκτες που είχε ο Βόλος στο γήπεδο. Ο Νίκος Κωστένογλου μπορεί

να μην είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, έχει όμως αναπτυγμένο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και αντιλαμβάνεται αμέσως το πρόβλημα. Δεν είναι να πηγαίνει στο ντέρμπι της  Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και οι παίκτες του να έχουν πρόβλημα ηθικού. Ξερει και κάτι άλλο ο κόουτς. Πως από τότε που ανέλαβε, έχει την ΑΕΚ αήττητη. Την ξανάκανε ομάδα και την κράτησε θεωρητικά στην μάχη για την διεικδίκηση του τίτλου. Αυτό δεν του το αμφισβητεί κανείς. Αν στραβώσει όμως, το ματς με τον Ολυμπιακό το κοντέρ θα δείξει μείον οχτώ. Πως να πεις μετά ότι η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα.

Θα βρισκόμαστε μόλις στον Οκτώβρη και η Ενωση θα έχει ήδη αποχαιρετήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις όποιες πιθανότητες να διεκδικήσει πτρωτάθλημα. Κι έτσι, με μια ήττα, ο Κωστένογλου μπορεί να βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις σχετικά με τον μέλλον του στην ομάδα. Τα έχει κάτι τέτοια το ποδόσφαιρο. Στις μέρες του η ΑΕΚ δεν θάμπωσε με την απόδοσή της. Κάθε άλλο. Συμορφώθηκε όμως κι άρχισε να παίζει κανονικό ποδόσφαιρο. Ευλογήθηκε βέβαια, από τον οίστρο του Μάρκο Λιβάγια που έκανε πράγματα και θαύματα αλλά κι η αγωνιστική ανάστασή του μπορεί να πιστωθεί στον προπονητή. Να νικάς όμως και να έχεις το κεφάλι σκυμένο είναι πρόβλημα όταν μάλιστα ακολουθεί το ντέρμπι.

Ο κόουτς είδε το πρόβλημα και θα προσπαθήσει να το λύσει.  Ωστόσο, να σε πιέζει ο Βόλος που παίζει με παίκτη λιγότερο, να μειώνει το σκορ και να σε απειλεί με ισοφάριση αφήνει λογικά δυσαρεστημένους τους οπαδούς και μεταφέρει πίεση στους παίκτες. Να κάνεις την ΑΕΚ κανονική ομάδα μετά την λαίλαπα Καρντόσο είναι σπουδαία δουλειά. Να την κάνεις ανταγωνιστική του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ξεπερνά τον Κωστένογλου και σχετίζεται απολύτως με την ποιότητα των παικτών που έχει στη διάθεσή του. Τώρα όμως, ο προπονητής της ΑΕΚ δεν κρίνεται για αυτό. Καλείται να “απολογηθεί” διότι η ομάδα του παρουσίασε αυτή την εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο…

Keywords
Τυχαία Θέματα