Η Μπαρτσελόνα στον δρόμο που χάραξε ο Ολυμπιακός

18:10 24/4/2020 - Πηγή: To10.gr

Λένε πως αν δεν βρίσκεις τον δρόμο πρέπει να τον χαράξεις κι ο Ολυμπιακός το έκανε με τον πλέον πειστικό τρόπο. Με σημαία το #mexritelous κατέβηκε από μόνος του στη δεύτερη κατηγορία κι αυτό γιατί δεν μπορούσε (για τυπικούς κι ουσιαστικούς λόγους) να μην παίζει καθόλου εντός συνόρων, διαφορετικά θα ήταν μόνο στην Ευρωλίγκα. Γράψαμε από τότε (και τα γραπτά μένουν) ότι κάπως έτσι ξεκινούσε μια νέα -διαφορετική- εποχή για το

μπάσκετ και πως τα οικεία πρωταθλήματα θα σβήσουν αν δεν μετεξελιχθούν σε κάτι διαφορετικό. Έρχεται σήμερα η Μπαρτσελόνα να δείξει ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία.

Τόσο η Ευρωλίγκα, όσο κι η ισπανική λίγκα, θέλουν να ολοκληρώσουν τη σεζόν. Μόνο που μετά την πανδημία τίποτα δεν είναι το ίδιο, ο χρόνος είναι περιορισμένος, όπως κι οι δυνατότητες μετακίνησης. Για το τελευταίο, μόνο εικασία μπορούμε να κάνουμε, όχι να μιλήσουμε με βεβαιότητα. Ως εκ τούτου προκύπτει ένα ζήτημα, αν φτάνει ο χρόνος (και οι δυνάμεις) για συμμετοχή και στις δύο διοργανώσεις, όποιο κι αν είναι το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων.

Στην Μπαρτσελόνα έχουν πάρει απόφαση, λένε οι Καταλανοί συνάδελφοι, πως αν τεθεί θέμα επιλογής, θα προτιμήσουν να παίξουν στην Ευρωλίγκα. Κι είναι πρόδηλο ότι μαθηματικά οδηγούμαστε σ’ ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα (εσωτερικά -θέλουν να- το ονομάζουν το ΝΒΑ της Ευρώπης), το οποίο θα μαζέψει τον… αφρό των ευρωπαϊκών κλαμπ, τα οποία ΔΕΝ θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα των χωρών τους.

Δεν είναι η ανάγκη, λόγω κορωνοϊού, αλλά η μεθόδευση από την πλευρά της Ευρωλίγκας, καθώς οι ομάδες (άρα κι οι αγώνες) αυξάνονται, σε λίγο θα είναι αδύνατον να μπορεί ένα κλαμπ να… πατά σε δύο βάρκες.

Barcelona will choose EuroLeague over ACB if both leagues resume, as reported by @MarcMundet78

Both leagues will finish in July if they resume

— Emiliano Carchia (@Carchia) April 24, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα