ΠΑΟΚ: Η «ασπρόμαυρη» Ιθάκη του Μίσιτς

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ στο Γεντί Κουλέ. Το παιχνίδι έχει φτάσει στο 57ο λεπτό και οι δύο ομάδες παραμένουν κολλημένες στο 0-0. Η μπάλα στρώνεται στον Γιόσιπ Μίσιτς και αυτός με έναν «κεραυνό» την στέλνει στα δίχτυα του Σωτηρίου, λύνοντας τον Γόρδιο Δεσμό της κρητικής άμυνας. Ένα γκολ, που αποδείχθηκε «χρυσάφι» για τον Δικέφαλο του Βορρά, καθώς του έδωσε το πολυπόθητο τρίποντο της νίκης, με το οποίο παρέμεινε σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό.

Αυτό

ήταν το 4ο γκολ για τον Κροάτη μέσο στο φετινό πρωτάθλημα, με τον 25χρονο χαφ να έχει εξελιχθεί σε «match winner» για την ομάδα της Θεσσαλονίκης! Εκτός από το γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, είχε σκοράρει επίσης στους αγώνες με Παναιτωλικό, Αρη και Λαμία. Στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής με την ομάδα του Αγρινίου στην Τούμπα, το οποίο πήρε ο ΠΑΟΚ με 2-1, είχε μπει ως αλλαγή στο 61’ και στο 76’ είχε κάνει το 2-0. Το δικό του γκολ ουσιαστικά είχε καθαρίσει το παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό να μειώνει στις καθυστερήσεις.

Στο ματς με τον Αρη είχε αγωνιστεί ως βασικός και στις καθυστερήσεις είχε πετύχει το γκολ, που έδωσε στην ομάδα την ισοπαλία (2-2). Ο Κροάτης γλίτωσε στο… τσακ τον Δικέφαλο του Βορρά, διατήρησε το «ασπρόμαυρο» αήττητο και του έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Ένα ακόμα παιχνίδι, που ήταν καθοριστικός και βγήκε μπροστά στα δύσκολα. Στον συγκεκριμένο αγώνα μάλιστα είχε και την ασίστ στο πρώτο γκολ του Μάτος, με το οποίο ο ΠΑΟΚ είχε ισοφάρισε σε 1-1.

Την 6η αγωνιστική ο Μίσιτς βρήκε και πάλι δίχτυα. Αυτή τη φορά απέναντι στη Λαμία. Ο Κροάτης χαφ άνοιξε το σκορ στο 2’ και ουσιαστικά τον δρόμο για την επικράτηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης (3-0). Ένα γκολ, που ήταν ικανό να αποβάλει το άγχος και να ανοίξει από τα… αποδυτήρια την άμυνα της Λαμίας. Και ερχόμαστε στο παιχνίδι του Γεντί Κουλέ. Εκεί που βγήκε και πάλι μπροστά και ένα φανταστικό σουτ χάρισε το τρίποντο της νίκης στον ΠΑΟΚ.

Επίσης, είχε σημαντικό ρόλο στα παιχνίδια με Πανιώνιο και Ατρόμητο, καθώς στη νίκη επί των Κυανέρυθρων με 2-1 είχε μία ασίστ, ενώ στο 2-3 στο Περιστέρι είχε συμμετοχή σε δύο γκολ, βγάζοντας ισάριθμες ασίστ. Τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ από τον Κροάτη μέσο, ο οποίος ουσιαστικά έχει βάλει τη σφραγίδα του σε 6 παιχνίδια, στα οποία η ομάδα του πήρε 16 βαθμούς από τους 24 που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής. Ο Μίσιτς περνάει καλά στη Θεσσαλονίκη και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Εχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τον ΠΑΟΚ και έχει κάνει τους φιλάθλους της ομάδας να ξεχάσουν τον Μαουρίτσιο. Μπήκε στα παπούτσια του Βραζιλιάνου και τα πάει περίφημα.

Παράλληλα, με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τον Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος τον εμπιστεύεται απόλυτα και δικαιώνεται για την επιλογή του. Ο Κροάτης χαφ μάλιστα μέσα από τις εμφανίσεις του κέρδισε την παραμονή του στο ρόστερ του Δικεφάλου, καθώς όπως διαβάσατε στο «10», η ομάδα της συμπρωτεύουσας θα ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς, που υπάρχει στη συμφωνία με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το «10», ο ατζέντης ήρθε στην Ελλάδα και συζήτησε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για νέο τετραετές συμβόλαιο.

Ο Μίσιτς τον περασμένο Ιανουάριο ήρθε στην Ελλάδα με χαμηλές προσδοκίες, αλλά κατάφερε να γίνει πολύτιμος, βασικός και αναντικατάστατος. Στον ΠΑΟΚ έχει βρει τον καλό του εαυτό, περνάει πολύ καλά και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις που έκανε μετά το ματς με τον ΟΦΗ. «Είμαι πολύ χαρούμενος στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ και θέλω να μείνω εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με την ασπρόμαυρη φανέλα μάλιστα σε λιγότερο από έναν χρόνο έχει καταφέρει να σκοράρει περισσότερα γκολ από όσα πέτυχε σε τρία χρόνια και 63 συμμετοχές με τα χρώματα της Οσιγιεκ (3 γκολ, 11 ασίστ), ενώ παράλληλα ισοφάρισε τα γκολ που είχε πετύχει την Ριέκα. Στην κροατική ομάδα είχε αγωνιστεί για τρία χρόνια, έχοντας 90 συμμετοχές με απολογισμό 5 γκολ και 14 ασίστ. Στον ΠΑΟΚ δείχνει έτοιμος να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ στα γκολ, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι στην Θεσσαλονίκη έχει βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη…

Keywords
Τυχαία Θέματα