Η αλήθεια δεν αρέσει

00:28 19/9/2019 - Πηγή: To10.gr

«Όλοι ζούμε στον υπόνομο, αλλά κάποιοι από εμάς κοιτάνε τα αστέρια». Λέξεις του Όσκαρ Ουάιλντ που με έναν τρόπο ζωντανεύουν σα να θέλουν να τα πουν όλα –απόψε και όλας- για την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μιας νύχτας που ο Ολυμπιακός πιστός στο «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε» μότο, χάρισε μια ακόμη αξέχαστη ανάμνηση Τσάμπιονς Λιγκ στο κοινό

του.

Της ίδιας που ήρθε για να σκεπάσει τα… καμώματα μιας μέρας η οποία φρόντισε να μας θυμίσει πως εδώ στα μέρη μας, βασιλεύει η Εξυγίανση.

Και για να μην προτρέχουμε: Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η αυριανή συνάντηση του Υφυπουργού Αυγενάκη με τους εκπροσώπους των ομάδων και της ΕΠΟ κουβεντιάζοντας για το VAR.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά μπας και μάθουμε -πριν το… OPEN TV- γιατί ο Μέλο Περέιρα επέλεξε να ορίσει Έλληνα διαιτητή στο ΠΑΟΚ-Άρης της Κυριακής.

Ο Άρης ξεχώρισε εξ αρχής τον Σιδηρόπουλο ως «ανεπιθύμητο» για αυτό το ματς.

Ο ΠΑΟΚ έχτισε εδώ και ενάμιση χρόνο ολόκληρο αφήγημα γύρω από την σημασία των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι.

Το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της Κυριακής έχει ξένο διαιτητή.

Γιατί λοιπόν ο πιστός Μέλο Περέιρα προχώρησε σε μια τέτοια ριψοκίνδυνη απόφαση; Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί μια τέτοια επιλογή;

Να εξηγήσει στον Υφυπουργό, γιατί στους υπόλοιπους δεν δίνει λογαριασμό. Πολλώ δε μάλλον από την ημέρα που ο Γραμμένος με το έτσι θέλω «ανακοίνωσε» στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την ανανέωση της σύμβασης του αρχιδιαιτητή δίχως μάλιστα –να τολμήσει να φέρει στο φως- στοιχεία για τις οικονομικές του αποδοχές κλπ.

Δεν φτάνει λοιπόν που ο Άρης θα παίξει στην Τούμπα με… VAR που παίρνει πλάνα από το –φιλόδοξο και μακάρι και καλοτάξιδο ως εγχείρημα- PAOK TV. Θα βρει μπροστά του και τον Έλληνα διαιτητή που έσπευσε να τον ξεχωρίσει ως «ανεπιθύμητο».

Γιατί; Γιατί έτσι.

Ναι, η αλήθεια δεν αρέσει. Αλλά δεν ρωτά και κανέναν.

Σαν τον Μέλο και εκείνη!

Αυτή είναι η εικόνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η φωτογραφία της στιγμής. Αυτό και το κοντράστ που προκύπτει απόψε μέσω της εμφάνισης του Ολυμπιακού. Του μοναδικού εκπροσώπου μας στα κύπελλα Ευρώπης.

Εικόνα που χώρεσε στις λέξεις του Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Τον Ολυμπιακό τον παρακολουθώ από μικρό παιδί. Αυτό που πολλές φορές με στενοχωρούσε, επειδή έχω ταξιδέψει παντού μαζί του, ήταν οι πορείες μας στην Ευρώπη. Όταν έβλεπα τον κόσμο να φεύγει απογοητευμένος, στενοχωριόμουν. Όταν αγόρασα τις μετοχές είχα υποσχεθεί δύο πράγματα, να είναι αυτάρκης ο Ολυμπιακός, να δημιουργήσει περιουσία και το έκανα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το δεύτερο να γίνει μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και είναι πλέον» είπε για την ομάδα του.

Για τον Ολυμπιακό που περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης δεν έζησε ούτε στιγμή το δράμα της ΑΕΚ, ή την αβεβαιότητα που νιώθει σήμερα ο οργανισμός Παναθηναϊκός. Τον Ολυμπιακό που επέστρεψε δριμύτερος στον πόλεμο των άστρων.

«Το θέμα είναι αν μπορούμε να ασχολούμαστε σοβαρά με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπετε τι έχει γίνει στο μπάσκετ, μήπως πρέπει να σκεφτούμε κι εμείς κάτι παρόμοιο. Ή να λάβουμε μέτρα, γιατί κάθε μέρα βλέπουμε κι άλλα πράγματα. Καλό το πρωτάθλημα των Πρεσπών, αλλά η χώρα μας έχει επανέλθει σε μια κανονικότητα. Είμαι περήφανος αλλά και προβληματισμένος» πρόσθεσε για τα υπόλοιπα.

Και πριν προλάβουν οι «μηχανές» να βάλουν τις ραφές;

Μια δίκαιη ερώτηση: «Σε τι έχει άδικο;»

Που είναι εκείνοι που θα έφερναν πίσω τις Κυριακές μας, για να μας εξηγήσουν

Keywords
Τυχαία Θέματα