Η Bosch παίρνει μέτρα κατά της γήρανσης των μπαταριών

09:41 23/8/2019 - Πηγή: To10.gr

Όσο παλαιότερες είναι οι μπαταρίες, τόσο μικρότερη είναι η απόδοση και η χωρητικότητά τους, αλλά και η εμβέλεια του οχήματος. Για να «βοηθήσει» τις μπαταρίες να διαρκούν περισσότερο, η Bosch αναπτύσσει νέες υπηρεσίες cloud που πλαισιώνουν τα συστήματα διαχείρισης μπαταριών των οχημάτων.

Οι έξυπνες λειτουργίες του λογισμικού στο cloud αναλύουν συνεχώς την κατάσταση της μπαταρίας και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη

ή την επιβράδυνση της φθοράς των κυψελών.

Αυτά τα μέτρα μπορούν να μειώσουν τη φθορά της μπαταρίας, το πιο ακριβό στοιχείο ενός ηλεκτρικού οχήματος, έως και 20%. Τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που συλλέγονται από το όχημα και το περιβάλλον του παίζουν σημαντικό ρόλο εδώ.

Οι υπηρεσίες cloud χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να βελτιστοποιήσουν κάθε διαδικασία επαναφόρτισης και να παρέχουν στους οδηγούς συγκεκριμένες συμβουλές για την οδήγηση σχετικά με τον τρόπο εξοικονόμησης ενέργειας. Η Didi Chuxing, μια παγκοσμίως κορυφαία πλατφόρμα κινητικότητας που εδρεύει στην Κίνα, συνεργάζεται με την Bosch για να εισάγει το πρόγραμμα στο cloud μέσω του στόλου των ηλεκτρικών οχημάτων της DiDi. Ο στόχος είναι να βελτιστοποιηθεί η απόδοση των μπαταριών, ωφελώντας έτσι τους οδηγούς και τους φορείς εκμετάλλευσης στόλου στο οικοσύστημα της DiDi.

Πηγή: Bosch

Keywords
Τυχαία Θέματα