Γιατί δεν μας πάνε σε Grexit

Πολλά. Πάρα πολλά. Τα περισσότερα όμως, ως συνήθως, με μπόλικη… φαντασία. Και κυρίως: Από την οπτική γωνιά του καθενός σε αυτόν τον «ακήρυχτο πόλεμο» εντυπώσεων που μοιάζει uber alles.

Καμία μάχη δεν έγινε στη Νιόν, στο περίφημο ταξίδι Αυγενάκη και Γραμμένου μεσοβδόμαδα.

Απλά η UEFA και η FIFA ήρθαν προ των ευθυνών τους, έπειτα από την επιστολή του Ολυμπιακού

που «τύλιξε» σε μια κόλλα χαρτί το πάρτι της ΕΠΟ. Των δικών τους ευθυνών για το χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου στους καιρούς της Εξυγίανσης. Εκείνοι έχουν την υψηλή «εποπτεία». Εκείνοι είναι εκτεθειμένοι.

Και ακριβώς επειδή καταλαβαίνουν το μερίδιο της πίτας που τους αναλογεί ψάχνουν λύσεις με την ελπίδα ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που οι «Έλληνες» τους κάθονται στο σβέρκο, για χάρη του Θόδωρου.

Για δύο πράγματα καίγονται.

Πρώτον για το πώς θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα κανονικά (εξ ου και η πρόσκληση των τεσσάρων ισχυρών ιδιοκτητών γύρω από το ίδιο τραπέζι για μια ειλικρινή συζήτηση), όταν ουσιαστικά πλέον τα περισσότερα από όσα συμβαίνουν βρίσκονται σε κοινή θέα και ο κόσμος δικαιολογημένα βράζει.

Το δεύτερο: Πως θα ξεμπλέξουν. Να φύγουν από τα μέρη μας, δίχως να προκύψει η ανάγκη να επιστρέψουν για μια νέα εποπτεία.

Και εδώ η λύση είναι συγκεκριμένη. Να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ. Διότι από τη στιγμή που το «σύστημα» ελέγχει 100% την τράπουλα και αύριο το πρωί να πέσει ο Γραμμένος (τον οποίο πια δεν λογαριάζει κανείς), θα προκύψει ένας άλλος… Γραμμένος που θα κάνει τα ίδια. Ίσως και χειρότερα.

Δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι μια παγιωμένη κατάσταση που αν δεν σπάσεις «αυγά» δεν…

Για να αλλάξει όμως ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών, θα πρέπει αυτό να το «δεχθεί» η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Και όσο πιθανόν είναι να απαγορεύσει δια νόμου το κάπνισμα μια καπνοβιομηχανία, άλλο τόσο πιθανό είναι οι «βλαχοδήμαρχοι» να βγάλουν το δάχτυλο από το μέλι.

«Δεν ξέρετε πόσες εργατοώρες χάνουμε καθημερινά για την Ελλάδα» ειπώθηκε κάποια στιγμή προς τους «Έλληνες» από τους αξιωματούχους των συνομοσπονδιών, με αγανάκτηση. Και εκεί –για παράδειγμα- τους εξήγησαν ότι σε καθημερινή βάση, όσα γράφονται στην χώρα μας μεταφράζονται λέξη προς λέξη από υπαλλήλους της UEFA που επί της ουσίας είναι επιφορτισμένοι μόνο με τον «ελληνικό φάκελο».

Δυστυχώς όμως δεν βρέθηκε κάποιος να τους απαντήσει κατάλληλα. Γιατί από τη μια η λεπτομερέστατη επιστολή του Ολυμπιακού, από την άλλη η δική τους ομολογία πως «τα ξέρουν όλα» επιβεβαιώνει το αυτονόητο: Πως τόσο καιρό όσα συμβαίνουν, το αφήνουν οι ίδιοι να συμβαίνει.

Και αυτή η «παραδοχή» είναι στην πραγματικότητα η πιο βαριά κατηγορία. Σε βάρος τους.

Ναι όλα τα ξέρουν. Και για την RFA και τις… τριγωνικές σχέσεις εταιριών που «τετραγωνίζουν» το πρωτάθλημα. Και για την διαδρομή χρήματος της ΕΠΟ που καθιστά την ΚΕΔ ως την πιο ακριβοπληρωμένη της Ευρώπης. Και για περιπτώσεις σαν τη χθεσινή στον Βόλο σίγουρα θα διαβάσουν το πρωί στο γραφείο τους, καθώς ο Πανιώνιος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση: «Αλήθεια με ποια ποδοσφαιρική ιδιότητα βγαίνει ο δήμαρχος της πόλης του Βόλου και απειλεί με μηνύσεις διαιτητές και συμβάλει στην δημιουργία κλίματος και εντυπώσεων εν όψει μιας κρίσιμης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης;» αναρωτιούνται οι Κυανέρυθροι.

«Υποχρεωθήκαμε σε ήττα με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι και με μια ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα, που μας άφησε με δέκα παίκτες σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα και προκάλεσε την αλλοίωση αποτελέσματος και παράλληλα που μας στερεί έναν βασικό μας παίκτη και μας αποδυναμώνει ενόψει του επόμενου αγώνα μας» συνεχίζουν. Σημειωτέο: Ο Ευαγγέλου –πρώην του Ολυμπιακού- αποβλήθηκε. Ο Πανιώνιος φιλοξενεί τώρα τον ΠΑΟΚ!

Και αυτό όμως σίγουρα οι συνομοσπονδίες θα το ξέρουν. Και ο Λάκοβιτς, και ο Φούσεκ και ο Νικόλα. Όπως ξέρουν και τον ρόλο του δημάρχου. Και όλα τα υπόλοιπα. Το ότι δεν κάνουν τίποτε όμως για όλα αυτά, είναι πρωτίστως δική τους ευθύνη. Και μιας πρώτης τάξεως «τρύπα» στο μπαλόνι της νυν διοίκησης. Στη χώρα του Θόδωρου γίνονται όλα αυτά…

Δεν θέλουν λοιπόν να ασχολούνται άλλο με την Ελλάδα. Είναι έξαλλοι με τον Αλέξη Δέδε, διότι στο μυαλό τους ο γραμματέας της Ομοσπονδίας είναι υπεύθυνος για την λειτουργία της και όχι κάθε περαστικός πρόεδρος.

Υπο άλλες συνθήκες; Θα έλεγαν Grexit και θα ξεμπέρδευαν.

Υπό τις συγκεκριμένες. Φταίνε πρωτίστως οι ίδιοι. Και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που τους υποχρεώνει να βρουν μια λύση…

ΥΓ. Ο Γραμμένος δεν έφυγε από το τραπέζι πρώτος μόνο γιατί είχε κλείσει «πτήση» νωρίτερα από τους άλλους. Έφυγε από το «άδειασμα» που ένιωσε. Κατάλαβε πως για εκείνον δεν υπάρχει πια «επιστροφή».

Keywords
Τυχαία Θέματα