Για τα μάτια του Αντρέ…

22:57 8/10/2020 - Πηγή: To10.gr

Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται. Ούτε και η φιλία. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δυνατή αντρική φιλία. Όπως αυτή που έχτισαν όλα αυτά τα χρόνια ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνα πορτιέρο εκφράζεται δημόσια για τον Πορτογάλο. Ο Βιεϊρίνια είναι για τον Πασχαλάκη ότι και για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑΟΚ: ένα είδωλο της εποχής του πρωταθλήματος.

Ο Βιεϊρίνια σήμερα το μεσημέρι αποχαιρέτησε οριστικά και αμετάκλητα τον ΠΑΟΚ.

Με ένα μακροσκελές μήνυμα εξέφρασε την αγάπη του προς τον σύλλογο, του οποίου τίμησε τη φανέλα, αλλά δε θα την ξανά φορέσει ποτέ.

Ο πρώτος που έσπευσε να τον αποθεώσει; Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. «Συμπαίκτης, φίλος, δάσκαλος, αδερφός, με λίγα λόγια οικογένεια! Δεν μπορώ παρά να σε ευχαριστήσω από την πλευρά μου για αυτά που πρόσφερες σε εμένα. Το ταξίδι συνεχίζεται αρχηγέ μου», το μήνυμα του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ για τον Αντρέ. Δεν θα σκεφτόταν ποτέ να πράξει κάπως διαφορετικά. Ακόμα και αν πριν από μερικούς μήνες, σε μια ανάλογη τοποθέτηση, είδε τον κόσμο του ΠΑΟΚ να στρέφεται εναντίον του.

Τον Ιούλιο, αμέσως μετά το τέλος του περσινού πρωταθλήματος κι ενώ ο Βιεϊρίνια ήταν σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ για ανανέωση του συμβολαίου του, χωρίς να φαίνεται πιθανότητα συμφωνίας στον ορίζοντα, ο Πασχαλάκης είχε πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του συμπαίκτη του.

«Αρχηγός μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο! Δεν υπάρχει ΠΑΟΚ χωρίς εσένα, τα υπόλοιπα μ…..ς. Κανένα σχόλιο, μιλάνε οι αριθμοί», ήταν η τοποθέτηση του Πασχαλάκη που έπαιρνε ξεκάθαρα το μέρος του Βιεϊρίνια. Και όχι εκείνο του ΠΑΟΚ. Μια τοποθέτηση που έφερε αντίδραση από τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας.

Τέσσερις μέρες μετά από εκείνο το ποστάρισμα του Πασχαλάκη η θύρα 4 μέσω ανακοίνωσής της είχε αναφερθεί σε όλα τα θέματα που αφορούσαν τον σύλλογο. Μεταξύ αυτών οι οργανωμένοι είχαν πετάξει ξεκάθαρη… σπόντα για τον Πασχαλάκη.

«Ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν, είναι και θα είναι πάνω από πρόσωπα και ενημερώνουμε τους πάντες, όπως αθλητές που σχολιάζουν στη μάστιγα της εποχής, τα social media, ότι ο Π.Α.Ο.Κ. θα υπάρχει και χωρίς τον Πασχαλάκη, και χωρίς τον Βιεϊρίνια, όπως συνέχισε να υπάρχει μετά από τόσες και τόσες φυγές, τρυπήματα, περήφανες πωλήσεις και πουλήματα». Ονομαστικά,  δίχως να κρυφτούν, είχαν απαντήσει στον τερματοφύλακα της ομάδας. Θυμίζοντάς του πως για εκείνους ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από πρόσωπα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε κόντρα Πασχαλάκη – οπαδών. Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, μετά την εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό επικράτησε… πανδαιμόνιο. Ο κόσμος είχε ξεσπάσει σε έντονες αποδοκιμασίες, με τον Πασχαλάκη να είναι ένας από τους πρώτους που τα… άκουσαν και να επιτίθεται σε οπαδούς.

Ο Πασχαλάκης άφησε τον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκε προς τις σουίτες, δια μέσου της εξέδρας των επισήμων, αναζητώντας εκείνους οι οποίοι τον «έκραξαν». «Με έβρισαν, με έβρισαν» φώναζε ο Έλληνας τερματοφύλακας, με το περιστατικό να μην περνάει απαρατήρητο από κανέναν.

Ο Βιεϊρίνια αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, ο Πασχαλάκης όμως παραμένει κανονικά στο ρόστερ της ομάδας. Κι ας έχει χάσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα. Ο ΠΑΟΚ θέλησε να τον πουλήσει χωρίς επιτυχία. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει και τρίτο «επεισόδιο» στις σχέσεις και την κόντρα του με τον κόσμο, με αφορμή τη νέα τοποθέτηση του έμπειρου τερματοφύλακα για τον Βιεϊρίνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα