Ενορχηστρωτής, διευθυντής ορχήστρας: Ματιέ Βαλμπουενά!

23:48 19/1/2020 - Πηγή: To10.gr

O Aρης επιβεβαίωσε ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Ο Ολυμπιακός ότι είναι ακόμα καλύτερη. Το παιχνίδι στο Φάληρο ήταν από τα καλύτερα του πρωταθλήματος. Αυτό οφείλεται περισσότερο στον Αρη. Καμιά ομάδα δεν ήρθε φέτος στην έδρα των ερυθρολεύκων για να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να πιέσει τον Ολυμπιακό ψηλά.

Για να μην είμαι άδικο ως ένα

σημείο το επιχείρησε ο ΟΦΗ. Οι υπόλοιπες ήρθαν για να αμυνθούν και να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω στις κόντρα επιθέσεις. Δυο γκολ στον Ολυμπιακό μέσα στο Φάληρο έβαλε ο Αρης. Αυτός ήταν που βγήκε από την αρχή μπροστά με στόχο να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του. Και τον αιφνιδίασε. Η πίεση ψηλά έφερε λάθη στις μεταβιβάσεις. Λάθη που έκαναν ο Σεμέδο κυρίως αλλά και ο Σα με τον Καμαρά.  Οι παίκτες του Αρη αστόχησαν και ο Ολυμπιακό δεν άφησε περιθώρια.

Από την στιγμή που δεν προλάβεις να τον σκοτώσεις θα σκοτωθείς. Ειδικά όταν ο Βαλμπουενά είναι σε μεγάλα κέφια και δεν εννοεί να χαρίσει κάστανα. Ο μικρόσωμος δαίμονας πασάρει συστημένα. Δείτε το κόρνερ από το ποίο ήρθε το δεύτερο γκολ και την συστημένη μπαλιά σαράντα μέτρων στον Ομάρ που έβαλε το τρίτο. Για το τέταρτο τι συζήτηση να κάνουμε;. Πήρες την μπάλα μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ζάλισε τον Βέλεθ που τον πέταξε στο χορτάρι. Πέναλτι, άψογη εκτέλεση και γκολ.  Είναι ωραίο πράγμα να παρακολουθείς έναν παίκτη που αντιπαλεύει το πέρασμα του χρόνου κρύβοντας την μείωση της εκρηκτικότητάς του με τις περιστροφές και τις συνεργασίες με συμπαίκτες του.

Μπορεί να μην πάει κάθε φορά στο «ένας εναντίον ενός» αλλά θα κάνει την περιστροφή μέχρι να περάσει ο Τσιμίκαςς δίπλα του και να του δώσει την μπάλα έχοντας βγάλει νοκ άουτ τον προσωπικό του αντίπαλο. Ντρίπλα είναι κι αυτή μόνο που την κάνει σε συνεργασία. Κάποτε θα την έκανε μόνος του. Τώρα θα το κάνει ελάχιστες φορές στο παιχνίδι διότι ξέρει να απλώνει την ενεργητικότητά του σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αντί να την ξοδεύει σε τρεις-τέσσερις προσωπικές ενέργειες.

Ο Βαλμπουενά ήταν που έδωσε στον Ολυμπιακό το μεγάλο πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο παιγνίδι. Κι αν έμενε στο ματς το κοντέρ θα έγραφε κι άλλα. Επειδή όμως είναι πολύτιμος ο Πέδρο Μαρτίνς (τον) προσέχει για να (τον) έχει. Και καλά κάνει. Μεγάλη υπόθεση για τους ερυθρόλευκους η επιστροφή του Γκιγιέρμε. Με την οξυδέρκεια και την διορατικότητά του θα καλύψει επιπολαιότητες και θα δώσει ισορροπία στην ομάδα του Ολυμπιακού. πολύ καλό παιχνίδι από τον Γιώργο Μασούρα που πάσαρε σωστά και δεν πήρε πάσες σαν τις δικές του για να σκοράρει…

Υ.Γ Περίμενα με ενδιαφέρον την συνέντευξη του  Χρήστου Πανόπουλου. Η σύντομη δήλωσή του μου φάνηκε περισσότερο σαν αποδοχή τετελεσμένων…

Keywords
Τυχαία Θέματα