Δια πυρός και σιδήρου με Μελισσαράτο κορυφαίο

Σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα, ο Ολυμπιακός Β Τράπεζα Πειραιώς επικράτησε στην παράταση με 89-85 της Ελευθερούπολης για την 7η αγωνιστική της Α2 Ανδρών. Η ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη δεν κράτησε την διαφορά που είχε από την αρχή, τα βρήκε σκούρα και η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε στο 75-75.

Το ματς οδηγήθηκε στην ρουλέτα των ελεύθερων βολών, εκεί που ο Ποκουσέφσκι ήταν ψύχραιμος, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Κορυφαίος

για τους νικητές ο Πέτρος Μελισσαράτος, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους, ενώ κομβικός ήταν και ο Βαγγέλης Τζόλος με το καλάθι στο τέλος που έδωσε ανάσα στους Ερυθρόλευκους.

Γρήγορη αρχή με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με έξι πόντους αλλά τον Ολυμπιακό Β να τρέχει ένα 8-0 με τρίποντα των Νοέα και Πετρόπουλου και να περνάει μπροστά. Το καλάθι και φάουλ του Μελισσαράτου έφερε το 13-8 και ο Ποκουσέφσκι με τρίποντο διαμόρφωσε το 18-12. Η Ελευθερούπολη βρήκε σκορ από την περιφέρεια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πλησιάσει στον πόντο (19-18), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 21-18.

Το πρώτο καλάθι στην δεύτερη περίοδο ήρθε και πάλι από τον Πόκου, ενώ ο Νοέας μετά από κλέψιμο έγραψε το 26-18. Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν με 11 έπειτα από τρίποντο του Αρσενόπουλου (34-23), ο Ολυμπιακός Β πίεσε και έκλεισε το ημίχρονο στο 40-30 έπειτα από καλάθι του Κολοβέρου.

Βασιζόμενο στον Μελισσαράτο το συγκρότημα του Τσαλδάρη πέρασε με 46-35 στο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, με τον Έλληνα σέντερ να είναι η αιτία του 55-41 έπειτα από όμορφη προσπάθεια κοντά στο καλάθι.

Η Ελευθερούπολη προσπάθησε να μειώσει, ο Νίκου έκανε το 57-45, με το δεκάλεπτο να λήγει στο 57-46 για τους γηπεδούχους.

Ο Γοργόνης έκανε το 59-50 για την Ελευθερούπολη, όμως ο Τζόλος με 6 λεπτά να απομένουν έστειλε και πάλι την διαφορά στους 11. Η ομάδα από την Καβάλα πάντως βρήκε λύσεις στην επίθεση και με τον Μανοΐλοβιτς πλησίασε σε 61-55.

Ο Μπένας έφερε το ματς στους τέσσερις, ο Τζόλος σκόραρε και πάλι, για να απαντήσει ξανά ο Μπένας για το 63-59.

Ο Μελισσαράτος ήταν ο παίκτης που κράτησε την ομάδα του Τσαλδάρη με τέσσερις σερί πόντους (67-60), ο Τσούτσος με τον Μπένα όμως έκαναν το 67-65 με το ματς να γίνεται ντέρμπι. Δύο βολές του Νοέα έγραψαν το 69-65, ο Μανοΐλοβιτς μείωσε εκ νέου και ο Ολυμπιακός Β Τράπεζα Πειραιώς είχε την επίθεση.

Ο Πετρόπουλος αστόχησε για τρεις, όπως και ο Δεληγεωργής από τις βολές, με τον γκαρντ των γηπεδούχων να μην λαθεύει και με 2/2 από την γραμμή να διαμορφώνει το 71-67.

Ο Νίκου έπραξε το ίδιο (73-69), το παιχνίδι πήγε στην ρουλέτα των ελεύθερων βολών, όμως ο Μανοϊλοβιτς δεν εκμεταλλεύτηκε το.. δώρο που του έγινε (φάουλ σε τρίποντο) και και με 2/3,ο Τζόλος έχασε το δικό του ζευγάρι και ο ξένος της Ελευθερούπολης έστειλε το ματς στην παράταση.

Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με δύο πόντους, ο Ποκουσέφσκι από τις βολές μείωσε και ο Νίκου με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσα 81-81. Από την μία ο Σταμπουλής και από την άλλη ο Πετρόπουλος για το 83-83, σε ένα τεράστιο ντέρμπι στο ΣΕΦ. Ο Μελισσαράτος μετά από επιθετικό του ριμπάουντ και προσωπική ενέργεια το 85-83, αλλά μια βολή από τον Σταμπουλή έφερε το ματς στον πόντο.

Ο Τζόλος με φόλοου πραγματοποίησε το 87-84, ο Μανοΐλοβιτς είχε 1/2, ο Ποκουσέφσκι όμως δεν αστόχησε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και τελείωσε το ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα