Μπράγκα – Νασιονάλ Μαδέιρα 2-1

Αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά, αλλά κράτησε το πολύτιμο τρίποντο. Η Μπράγκα νίκησε (2-1) τη Νασιονάλ Μαδέιρα για την 4η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος και στρέφει πλέον την προσοχή της στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Η ομάδα του Καρβαλιάλ θα υποδεχθεί την Πέμπτη (22/10) τους «κιτρινόμαυρους» για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Όσον αφορά το ματς με τη Νασιονάλ Μαδέιρα, η Μπράγκα δημιούργησε πολλές φάσεις, θα

μπορούσε να φτάσει σε ευρύ σκορ, αλλά τα… χρειάστηκε στα τελευταία λεπτά μετά και τη μείωση του σκορ από τους φιλοξενούμενους.

Ο κόουτς των γηπεδούχων παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και τον Ματέους στα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Εσγάιο και αριστερά ο Σεκέιρα, με τον Κάρμο και τον Βιάνα στα στόπερ. Στον άξονα βρέθηκαν οι Κάστρο, Φρανσέρζιο, Μεδέιρος και Γκαλένο, ενώ στην επίθεση πήραν θέση οι Όρτα και Παουλίνιο.

Από τα πρώτα λεπτά, η Μπράγκα μπήκε δυνατά στο ματς, χάνοντας ευκαιρίες με τους Γκαλένο και Ριάσκος. Στο 15’ το πλασέ του Κάστρο πέρασε δίπλα από το δοκάρι της Νασιονάλ, ενώ στο 28’ ο Φρανσέρζιο με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0.

Στο 37’ ο Ντάνιελ είπε όχι σε νέο σουτ του Φρανσέρζιο, αλλά στο 43’ ο Μεδέιρος πέτυχε ένα φοβερό γκολ με ψαλιδάκι για το 2-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χάνουν φάσεις, παίζοντας με τη φωτιά. Έτσι, στο 87΄, ο Γκορέ έκανε το σουτ, ο Ματέους απέκρουσε, με τον Μπόρχες να μειώνει σε 2-1. Τα επόμενα λεπτά ήταν… αγχωτικά για την Μπράγκα, που όμως κράτησε το τρίποντο. Πλέον, βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης με 6 βαθμούς.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους Μαγκαλιάες, Εσγάιο, Σεκέιρα, Μπρούνο Βιάνα, Κάστρο, Κάρμο, Φρανσέρζιο, Ρικάρντο Όρτα (90+3’ Αμπέλ Ρουίθ), Μεδέιρος (66’ Αντρέ Όρτα), Παουλίνιο, Γκαλένο (78’ Μόουρα)

ΝΑΣΙΟΝΑΛ:  Ντάνιελ, Φρέιτας, Βιγάριο, Καλ, Πεδράο, Τσίκο Ράμος (74’ Γκόρε), Μίκαελ (81’ Βίτι), Ζοάο Βίκτορ (64’ Αζουνί), Ριάσκος (83’ Ροσέζ), Καμάτσο (81’ Αμπντουλαχί), Μπόρχες.

Keywords
Τυχαία Θέματα