Μπασκετικός πανικός μετά τον κορωνοϊό στη Γερμανία

00:59 22/4/2020 - Πηγή: To10.gr

Όλα όσα γράφονται δεν σημαίνει ότι θα γίνουν, όμως ενίοτε ο καπνός προϋποθέτει φωτιά. Αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα από τη Γερμανία, πέντε ομάδες (δίχως, όμως, να γίνει γνωστό ποιες είναι αυτές) εκδήλωσαν την πρόθεση… αυτοϋποβιβασμού, καθώς στη μετά-κορωνοϊό εποχή τα έσοδα είναι ενδεχόμενα, τα έξοδα δεδομένα κι οι συνθήκες άγνωστες.

Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι θα αλλάξει άρδην το τοπίο, σε μια χώρα η οποία μέτρησε πληγές από την πανδημία. Βέβαιον είναι ότι εκεί τα πράγματα λειτουργούν

με απόλυτα νούμερα και τρόπους κι όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει τους οικονομικούς όρους του παιχνιδιού, κατατάσσεται εκεί όπου αντέχει η… τσέπη του. Καμία σχέση με την Ελλάδα, δηλαδή.

Η αλήθεια είναι πως σε όλο τον κόσμο του μπάσκετ υπάρχουν ερωτηματικά κι αμφιβολίες για την επόμενη μέρα, αλλά και βεβαιότητα για μείωση των εσόδων, είτε αυτά προέρχονται από χορηγίες, είτε από εισιτήρια. Ο επαγγελματικός αθλητισμός, άρα και το μπάσκετ, θα δοκιμάσει τις αντοχές του, δίχως να υπάρχει προηγούμενο και μέθοδος αντίδρασης.

Germany licensing news for 2020-21 season
For precautionary reasons, five @easyCreditBBL teams have submitted license requests for 2nd division ProA while one BBL team applied for both ProA and 3rd division ProB licenses
This is obviously in reaction to the unknown from COVID-19 pic.twitter.com/2HV4RnV3mL

David Hein (@heinnews) April 21, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα