Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 2-1

00:03 20/9/2020 - Πηγή: To10.gr

Αφεντικό στο Λονδρέζικο ντέρμπι η Άρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν δύσκολα 2-1 της Γουέστ Χαμ στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Premier League και με δύο νίκες έφτασαν τους έξι βαθμούς.

Η ομάδα του Αρτέτα πήρε το προβάδισμα στο 25ο λεπτό. Ο Ομπαμεγιάνγκ από τα αριστερά εντός περιοχής βρήκε ωραία τον Λακαζέτ, κι αυτός με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 35ο λεπτό, αλλά ο Σακά αστόχησε από ιδανικό

σημείο.

Ωστόσο, δεν πήγαν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, καθώς η Γουέστ Χαμ κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Μπόουεν έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Φρέντερικς από τα δεξιά, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Αντόνιο από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1 στο 45ο λεπτό.

Τα «σφυριά» πατούσαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έφτασαν κοντά στην ανατροπή στο 67ο λεπτό.

Ο Μαζουακού έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Αντόνιο πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Λένο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπόουεν προσπάθησε να σκοράρει αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και οι αμυντικοί της Άρσεναλ απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Ο Αρτέτα έβλεπε ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να απειλήσει, γι’ αυτό πήρε την απόφαση να περάσει στο 77ο λεπτό τον Ενκέτια, ο οποίος τον δικαίωσε λίγο αργότερα.

Στο 85ο λεπτό, ο Σακά έβγαλε τρομερή κάθετη στον Θεμπάγιος, αυτός έδωσε πάρε-βάλε το γκολ στον Ενκετιά, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-1.

Έτσι, ο νεαρός Άγγλος αποδείχτηκε η χρυσή αλλαγή του Αρτέτα, λυτρώνοντας την ομάδα του με το πρώτο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Κολάσινατς, Μαγκαλιάες, Χόλντινγκ, Σακά (89’ Νταβίντ Λουίζ), Μπεγερίν, Τζάκα, Θεμπάγιος, Ομπαμεγιάνγκ, Γουίλιαν (64’ Πεπέ), Λακαζέτ (77’ Ενκετιά)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Φρέντερικς, Ντιόπ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Φορνάλς (89’ Αλέρ), Μαζουακού (90’ Άντερσον), Μπόουεν (83’ Γιαρμολένκο), Αντόνιο

Keywords
Τυχαία Θέματα