Άρης: Τι λένε τα κομπιούτερς και οι αριθμοί

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, με τον Άρη να βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από αυτή τη συγκομιδή, όμως οι κίτρινοι βρίσκονται μόλις τρεις βαθμούς από τη τρίτη θέση και είναι στο χέρι τους να βελτιώσουν την εικόνα τους στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου.

Η ομάδα του Ένινγκ θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς και να έβλεπε με διαφορετικό μάτι τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Τα δικά της λάθη όμως αλλά και λανθασμένες διαιτητικες αποφάσεις δεν της το επέτρεψαν.

Βρίσκει το δρόμο προς

τα δίχτυα

Ο Άρης έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος με εξαίρεση αυτό της δεύτερης αγωνιστικής με τον Βόλο. Οι κίτρινοι έχουν σημειώσει συνολικά 20 γκολ και διαθέτουν την έκτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, μετά τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Ατρόμητο. Οι αριθμοί δείχνουν οτι έχουν καλή ανασταλτική λειτουργία, καθώς έχουν δεχτεί 15 γκολ και βρίσκονται στη τρίτη θέση της σχετικής λίστας πίσω από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Ο Γκάμα και οι άλλοι

Ο Μπρούνο Γκάμα είναι ο πρώτος σκόρερ του Άρη στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έχει πετύχει τέσσερα γκολ, με τελευταίο αυτό στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ακολουθούν οι Ιντέγε και Ντιγκινί που έχουν σημειώσει από τρία τέρματα, ενώ από δύο εχουν πετύχει οι Φετφατζίδης, Λάρσον, Σάσα, Βέλεθ και από ενα οι Ρόουζ και Ματίγια. Πρώτος παίκτης του Άρη στις ασίστ είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης, που έχει μοιράσει συνολικά πέντε.

Έσπασε τα δοκάρια

Οι παίκτες του Άρη στάθηκαν αρκετά άτυχοι στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, καθώς είδαν οκτώ φορές τις προσπάθειες τους να σταματάνε στα δοκάρια της αντίπαλης εστίας. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο Άρης σκοράρει ένα γκολ ανά 7.9 τελικές προσπάθειες.

Λάθη και αποβολές

Τα πολλά λάθη χαρακτηρίζουν τις προσπάθειες των παικτών του Άρη στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Συνολικά υπέπεσαν σε 489 λάθη , κάτι περισσότερο δηλαδή απο 37 σε κάθε παιχνίδι. Δυο παίκτες του Άρη έχουν αντικρύσει τη κόκκινη κάρτα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ο Ιντέγε και ο Σάσα, ενώ οι κίτρινοι δέχτηκαν και 32 κίτρινες.

Οι χαμένοι βαθμοί στο Κλεάνθης Βικελίδης

Παραδοσιακά το Κλεάνθης Βικελίδης αποτελούσε το οπλο του Άρη, όμως στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο οι κίτρινοι έχουν απωλέσει αρκετούς βαθμούς στην έδρα τους. Συγκεκριμένα σε εφτά εντός έδρας αναμετρήσεις οι κίτρινοι έχουν απολογισμό τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες και δυο ήττες. Συνολικά, δηλαδή έχουν απώλειες δέκα βαθμών. Αντίθετα, στα εκτός έδρας παιχνίδια ο Άρης έχει ηττηθεί μόλις μια φορά, ενώ έχει ακόμα μια νίκη και τέσσερις ισοπαλίες.

Οι βιονικοί Ρόουζ και Ματίγια

Οι Λίντσεϊ Ρόουζ και Χαβιέ Ματίγια είναι οι δύο παίκτες του Άρη που όχι μόνο έχουν αγωνιστεί και στα 13 παιχνίδια αλλά δεν έχουν γίνει ποτέ αλλαγή, μετρώντας 1170 αγωνιστικά λεπτά. Ακόμα 13 συμμετοχές έχουν και οι Ντιγκινί και Φετφατζίδης, ενώ ακολουθούν με 12 οι Κόρχουτ , Σάσα και Γκάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα