Αποκάλυψη: Απευθείας ραντεβού Αλαφούζου με Cosmote TV και NOVA

18:55 17/6/2020 - Πηγή: To10.gr

Nova, Cosmote TV απευθείας ή PAO TV μέσα σε ένα συνδρομητικό μπουκέτο; Το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των επόμενων χρόνων για τον Παναθηναϊκό είναι κάτι που απασχολεί τους ιθύνοντες του συλλόγου και ο Γιάννης Αλαφούζος το έχει αναλάβει προσωπικά προκειμένου σύντομα να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για τον σύλλογο. Και την πιο επικερδή. Μάλιστα, σύμφωνα με

ασφαλείς πληροφορίες του «10», ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είχε απευθείας επαφές με τον ισχυρό άνδρα της Cosmote TV, Μιχάλη Τσαμάζ τις προηγούμενες μέρες, ενώ συναντήθηκε και με τον νέο ισχυρό άνδρα της NOVA, Νίκο Σταθόπουλο, ο οποίος φυσικά δεν πρόκειται να… εγκαταλείψει εύκολα ένα brand name όπως του Παναθηναϊκού, που φέρνει χιλιάδες συνδρομές.

Οι σκέψεις του Αλαφούζου για τη δημιουργία PAO TV έχουν ξεφύγει πλέον από τα απλά σχέδια επί χάρτου και έχουν προχωρήσει πολύ. Ένα εγχείρημα που ήταν στο μυαλό του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού και πριν από μερικά χρόνια, χωρίς να προχωρήσει, βρίσκεται πλέον προ των πυλών. Ο Αλαφούζος και στενοί του συνεργάτες έχουν κάνει συναντήσεις και ραντεβού με εταιρείες που θα το τρέξουν, ενώ έχουν προχωρήσει συζητήσεις και για εφαρμογές σε κινητά, προκειμένου ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα να το παρακολουθεί όπου κι αν βρίσκεται.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, μάλιστα, του Αλαφούζου με τον Τσαμάζ της Cosmote TV υπήρξε κουβέντα για να μπει το PAO TV στο ψηφιακό μπουκέτο της συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία θέλει να κάνει γερό μπάσιμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως εκτός από τον Αλαφούζο, ο Τσαμάζ συνάντηση και τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ είχε επικοινωνία και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Αλαφούζος στην κουβέντα που είχε με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Cosmote συζήτησε τόσο για το PAO TV όσο και για απευθείας αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο συνδρομητικό κανάλι είναι αποφασισμένοι να επενδύσουν τα χρήματα που θα… γλιτώσουν από τα δικαιώματα του μπασκετικού Παναθηναϊκού και της μπασκετικής ΑΕΚ (που οδεύουν προς την ΕΡΤ) στο ελληνικό πρωτάθλημα και φυσικά ο Παναθηναϊκός αποτελεί ένα πολύ ισχυρό brand για το δυναμικό μπάσιμο που σκοπεύουν να κάνουν.

Όσον αφορά στον τρόπο που θα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει αγώνες του Παναθηναϊκού, αν τελικά υπάρξει συμφωνία για να δείχνει τα ματς το PAO TV (με δική του παραγωγή και όχι με της Cosmote φυσικά), δε θα έχει σχέση με αυτό που κάνει το PAOK TV. Δηλαδή δεν θα πληρώνει ο φίλαθλος κάθε ματς ξεχωριστά ή μια συγκεκριμένη συνδρομή για όλα τα παιχνίδια. Πιθανόν με ένα συγκεκριμένο τίμημα ή με μια μικρή αύξηση της συνδρομής, αν ήδη είναι συνδρομητής στην Cosmote TV να μπορεί να παρακολουθεί τους αγώνες του Παναθηναϊκού.

Δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια η NOVA

Οι συζητήσεις ΑλαφούζουCosmote TV έχουν φτάσει σε πολύ προχωρημένο στάδιο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να βγάλει από το κάδρο τη NOVA, που αποτελεί εδώ και χρόνια τον αιμοδότη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και φυσικά, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε, το συνδρομητικό είχε στηρίξει μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Στη NOVA δε μένουν με σταυρωμένα τα χέρια και ήδη έχουν και εκείνοι προχωρήσει τις συζητήσεις με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για ανανέωση του συμβολαίου, το οποίο ολοκληρώνεται με το τέλος της σεζόν. Ο νέος ισχυρός άνδρας της NOVA, Νίκος Σταθόπουλος, είχε απευθείας επαφή με τον Γιάννη Αλαφούζο, όπου του ανέφερε την επιθυμία της NOVA να διατηρήσει τα δικαιώματα του Παναθηναϊκού στις τάξεις της και του μετέφερε την ταύτιση που υπάρχει μεταξύ της NOVA και του ελληνικού πρωταθλήματος.

Άλλωστε, πρόσφατα ο Νίκος Σταθόπουλος σε συνέντευξή του είχε πει πως η NOVA δεν σκοπεύει να κόψει τον ομφάλιο λώρο με το ελληνικό ποδόσφαιρο και πως σκοπός της συνδρομητικής τηλεόρασης είναι μαζί με τις ομάδες να στοχεύσουν στην ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εν κατακλείδι, ο Αλαφούζος δείχνει αποφασισμένος για να προχωρήσει ο ίδιος την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παναθηναϊκού, φτάνοντας σε ένα επικερδές deal για την ομάδα του. Είτε με τη μία συνδρομητική τηλεόραση, είτε με την άλλη. Και φυσικά, οι κινήσεις τόσο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και του ΠΑΟΚ (αλλά και της ΑΕΚ), δείχνουν πως δύσκολα θα υπάρξει κεντρική διαχείριση. Και πως το τοπίο στα τηλεοπτικά μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα