Αποκαλύφθηκαν μυστικές επενδύσεις του Αμπράμοβιτς για παίκτες άλλων ομάδων

15:21 22/9/2020 - Πηγή: To10.gr

Τις τελευταίες ώρες, το όνομα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει βρεθεί στο προσκήνιο λόγω μυστικών επενδύσεών του σε ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων. Συγκεκριμένα, τα «FinCEN Files» έβγαλαν στην φόρα κάποια έγραφα, τα οποία δείχνουν ότι ο ισχυρός άνδρας της Τσέλσι έκανε διάφορα deals με ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων, μέσω μία εταιρίας ονόματι «Leiston Holdings».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρία χρηματοδοτούσε άλλους συλλόγους, με σκοπό την βοήθεια στην μεταγραφή κάποιου ποδοσφαιριστή. Η ονομασία σε αυτή τη διαδικασία ήταν

«ιδιοκτησία τρίτης πλευράς», κάτι που μπορεί να απαγορεύτηκε στην Αγγλία το 2008, όμως, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί του, ο Ρώσος μεγιστάνας λειτουργούσε νόμιμα.

Αυτό στηρίζεται στο γεγονός, ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη, το συγκεκριμένο φαινόμενο, απαγορεύτηκε το 2015. Μία από τις υποθέσεις που έχουν βγει στην φορά, είναι αυτή του Αντρέ Καρίγιο το 2011. Ο Περουβιανός εξτρέμ ανήκε στην Αλιάνζα Λίμα και η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας τον απέκτησε έναντι ενός εκατ. ευρώ, με την «Leiston Holdings» να εξασφαλίζει το 50% των οικονομικών δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Μάλιστα, υπήρχε όρος στην συμφωνία των δύο πλευρών, ότι αν τα «λιοντάρια» δεν αποδέχονταν πρόταση άνω των έξι εκατ. ευρώ για τον ταλαντούχο άσο, τότε η εταιρία του Αμπράμοβιτς θα έπρεπε να εισπράξει το 45% βάση συμφωνίας. Αυτό, άφησε τον πορτογαλικό σύλλογο με χρέος ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.

Αξιοσημείωτο δε, είναι ότι την σεζόν 2014/15, η Τσέλσι κληρώθηκε με την ομάδα της Λισσαβόνας στους ομίλους του Champions League. Ο, 23χρονος τότε, άσος έπαιξε τόσο στο εντός όσο και στο εκτός έδρας παιχνίδι. Αυτό σήμαινε ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οι «μπλε» είχαν τα δικαιώματα… 12 παικτών (!).

Τέλος, θέση για όλα αυτά, πήρε ο πρόεδρος της FA, Λορντ Τρίσμαν. Μάλιστα, μέσα από τα λεγόμενά του, φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα για αυτές τις ενέργειες ενώ ζήτησε να γίνει εκ νέου έρευνα για τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Αναλυτικά, είπε: «Δεν θεωρώ ότι είναι ιδανικό για έναν ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικού συλλόγου να ελέγχει την ιδιοκτησία παικτών από άλλες ομάδες. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που απαγορεύθηκε η ιδιοκτησία τρίτης πλευράς στο ποδόσφαιρο. Δημιουργεί υποψίες και μια σκιά στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τα έγγραφα που είδα, θα ήθελα να γίνει περαιτέρω έρευνα»

Keywords
Τυχαία Θέματα