Αλμπα – Ζαλγκίρις 69-62

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Ζαλγκίρις του Γιασικεβίτσιους, με τη λιθουανική να γνωρίζει την ήττα στο Βερολίνο από την Αλμπα με 69-62, για την 11η στροφή της Ευρωλίγκας.

Η ελεύθερη πτώση συνεχίζεται για το συγκρότημα του Σάρας, με την ομάδα του Κάουνας να φεύγει από το παρκέ με κατεβασμένο το κεφάλι για 5ο σερί παιχνίδι. Μετά από αυτή την ήττα η Ζαλγκίρις έχει πλέον ρεκόρ 3-8 και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, μόνο πάνω από την Ζενίτ (2-8), που υποδέχεται αύριο την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μια ήττα που αποτυπώνει πλήρως την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται

η ομάδα του Σάρας, η οποία πλέον σιγά σιγά θα πρέπει να συμβιβαστεί με τον ρόλο του κομπάρσου στη φετινή διοργάνωση. Η εξαιρετική εμφάνιση του ΛεΝτέι και οι 15 πόντοι που πέτυχε ο πρώην άσος του Ολυμπιακού δεν έφταναν για να δώσουν στη Ζαλγκίρις τη νίκη, όπως επίσης ούτε οι 12 πόντοι του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Λούκας Λεκαβίτσιους.

Ο Κέι σι Ρίβερς από την άλλη, έμεινε σε χαμηλά επίπεδα, ολοκληρώνοντας το ματς με 4 πόντους. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν Γκιφάι με 13 πόντους, ενώ διψήφιο αριθμό είχαν επίσης οι Χέρμανσον (11π), Νόκο (10π.) και Ερικσον (10π.).

Η εικόνα του αγώνα:

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες, με το σκορ να μένει χαμηλά. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να έχουν πετύχει αθροιστικά 22 πόντους. Συγκεκριμένα, η Αλμπα έβαλε 15 πόντους, ενώ η λιθουανική ομάδα έβαλε μόλις 7. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες των δύο ομάδων βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, με το συγκρότημα του Αϊτορ Ρενέσες, όμως, να διατηρεί το προβάδισμα και να ολοκληρώνει το πρώτο ημίχρονο στο +6 (32-26).

Οι φωνές του Σάρας στο ημίχρονο «ξύπνησαν» τους παίκτες της Ζαλγκίρις, με τη λιθουανική ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο να τρέχει ένα σερί 14-0 και να προηγείται με 40-34. Οι Γερμανοί, ωστόσο, αντέδρασαν γρήγορα και απάντησαν με το ίδιο νόμισμα, κλείνοντας το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 47-46. Η Αλμπα πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα και έχτισε μια διαφορά ασφαλείας 8 πόντων (58-50), η οποία τη βοήθησε να φτάσει στη νίκη με 69-62.

Δεκάλεπτα: 15-7, 32-26, 47-46, 69-62

Keywords
Τυχαία Θέματα