Αφήστε τις κανονικές ομάδες να παίξουν μπάλα

16:55 3/9/2020 - Πηγή: To10.gr

Μετά την επίδειξη ωριμότητας που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας (κυρίως από την πλευρά των ερυθρολεύκων) φαίνεται ότι ο τελικός κυπέλλου θα γίνει στις 12 του τρέχοντος μηνός. Επειδή μιλάμε για την συγκεκριμένη διοίκηση της ΕΠΟ αφήνω ένα ενδεχόμενο ανοικτό να έχουν κι άλλο επεισόδιο στα σήριαλ του τελικού. Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε αρχικά πάρει την απόφαση να γίνει ο τελικό με ό,τι έχει μείνει στις ομάδες από το περσινό τους ρόστερ. Μια απόφαση που αποδυνάμωνε και τις δυο.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ έχει αρχίσει

τη αγωνιστική περίοδος, η νέα αγωνιστική χρονιά οι ομάδες θα καλούντο να παίξουν έναν τελικό με παίκτες που έχουν μείνει στα ρόστερ από πέρσι. Αν ο στόχος είναι να παίξουν αυτοί που έφεραν τις ομάδες μέχρι τον τελικό , αυτός ο στόχος εξ αντικειμένου δεν υπηρετείται γιατί οι ομάδες αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές έκαναν διαφορετικές επιλογές και πήραν μεταγραφή. Κατά συνέπεια ο στόχος αυτός δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έδωσαν παίκτες και έχουν πάρει άλλους. Εξακολουθούν δε και να αγοράζουν και να πουλάνε.

Με την έννοια αυτή έτσι κι αλλιώς στον τελικό του κυπέλλου που δεν κρίνει συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι ομάδες θα παρουσιαστούν λειψές. Αφού δεν υπάρχει διακύβευμα άλλο πέρα από το γόητρο που συνιστά η κατάκτηση ενός τροπαίου τότε ας μπουν στο γήπεδο για να υπερασπιστούν το γόητρό τους οι ομάδες με τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις τους. Ετσι θα αναστηλωθεί και το γόητρο του θεσμού που με τούτα και με κείνα είχε απαξιωθεί.

Η ΕΠΟ μπορεί να επιτρέψει την συμμετοχή όλων των παικτών που έχουν στο ρόστερ τους οι δυο ομάδες και έτσι να προσφέρει στους φιλάθλους μια αναμέτρηση όπου ο κανονικός Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την κανονική ΑΕΚ. Τι ωφελεί να συγκρουστούν στο γήπεδο οι… καρικατούρες των δυο ομάδων όταν οι ομάδες που θα δούμε στην συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν θα έχουν σχέση με αυτές που θα δούμε στη συνέχεια.

Η ΕΠΟ έχει στα χέρια της μια ευκαιρία και μια δυνατότητα. Να αναστηλώσει το κύρος του θεσμού και να προσφέρει στους φιλάθλους αλλά και στους οπαδούς των δυο ομάδων ένα κανονικό ντέρμπι. Ταυτόχρονα θα τις διευκολύνει αφού αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι των δυο ομάδων για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Είναι η Ομοσπονδία που έχει τους περισσότερους λόγους για ένα σπουδαίο τελικό με ανανεωμένο ενδιαφέρον. Μη ζητάτε να σας βεβαιώσω όμως, ότι διοίκηση της ΕΠΟ και το αυτονόητο έχουν καλή σχέση μεταξύ τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα