ΑΕΚ: Τον ισοπέδωσε με τρεις ηγέτες εντός γραμμών και στρατηγό Καρέρα

15:16 2/7/2020 - Πηγή: To10.gr

Η νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα ήταν από εκείνες που δεν χωρούν την παραμικρή αμφισβήτηση. Στο γήπεδο υπήρχε μονάχα μία ομάδα, που έπαιξε τον αντίπαλό της όπως η γάτα το ποντίκι. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι σε καμία στιγμή του αγώνα και έχασε με κάτω τα χέρια!

Η Ένωση έδωσε βροντερές απαντήσεις λίγες μέρες μόλις μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Αντέδρασε όπως αντιδρούν

οι μεγάλες ομάδες και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το αξίζει, είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, με πολύ καλύτερο προπονητή και πολύ πιο «διψασμένη».

Οι Κιτρινόμαυροι πραγματοποίησαν μία από τις πιο ολοκληρωτικές εμφανίσεις που έχουμε δει από ομάδα στο γήπεδο της Τούμπας. Ποδόσφαιρο κυριαρχίας, πλάνο, εξουδετέρωση των ατού του αντιπάλου, διάρκεια, ένταση. Το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα ισοπέδωσε εκείνο του Αμπέλ Φερέιρα και έδειξε πόσο ανθεκτικό είναι το μέταλλο από το οποίο αποτελείται.

Ο Ιταλός τεχνικός πήρε το πορτοφόλι του αντιπάλου του, παρουσιάζοντας ένα σύνολο που χαιρόσουν να το βλέπεις. Έντεκα μαχητές που ο καθένας εξ αυτών ήξερε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει στο γήπεδο και το εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία.

Δεν υπήρχε κάποιος που να υστέρησε στο ματς της Τούμπας από μεριάς ΑΕΚ, όμως εκτιμώ πως τρεις παίκτες έκαναν τη διαφορά. Η Ένωση είχε χθες τρεις ηγέτες στο γήπεδο, έναν σε κάθε γραμμή της!

Στην άμυνα, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι έκανε πιθανότατα το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Πέρα από το γκολ που σημείωσε και με το οποίο άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, ήταν σταθερός, διάβαζε» τις φάσεις υποδειγματικά και δεν άφησε τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ να πάρουν… ανάσα. Ενώ με την παρουσία του «ανέβασε» και τον Σβάρνα, που θύμισε ξανά τον παίκτη που είχαμε δει πριν τη διακοπή.

Στη μεσαία γραμμή δέσποζε ο Αντρέ Σιμόες. Ο υπαρχηγός της ΑΕΚ ήταν ένας «σκύλος» στο κέντρο, με απίστευτη δουλειά ανασταλτικά και τρομερή συνεισφορά στο να κοπεί στη μέση ο ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος χαφ είναι υπεραπαραίτητος για την ΑΕΚ και με την εμφάνισή του έδωσε τις καλύτερες απαντήσεις για τις ανοησίες που είχαν ακουστεί-γραφτεί για εκείνον πριν από λίγο καιρό. Είναι ένα χαφ με στοιχεία που όμοιά του δεν υπάρχουν στο ρόστερ και εννοείται πως η Ένωση οφείλει να ποντάρει σε εκείνον για την επόμενη μέρα της και μάλιστα… γερά.

Στην επίθεση τη διαφορά έκανε ο Μάρκο Λιβάια. Ο κορυφαίος παίκτης της φετινής Σούπερ Λιγκ έχει μεταλλαχθεί με τον Καρέρα και έχει γίνει ένας παίκτης ομάδας. Ένας πραγματικός ηγέτης, που θα κάνει τη διαφορά στα δύσκολα, όμως θα έχει στο μυαλό του πρώτα το κοινό συμφέρον. Το πώς θα αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του και θα λειτουργήσει για το σύνολο και όχι για τα… στατιστικά του.

Η ΑΕΚ πέρασε σαν τρένο από την Τούμπα και πλέον ανεβάζει για τα καλά ταχύτητα. Στο πιο κρίσιμο σημείο. Στην τελική ευθεία των πλέι οφ και φυσικά πριν τον τελικό κυπέλλου. Το θέλει πολύ αυτό το τρόπαιο η ΑΕΚ και μπορεί να το κατακτήσει. Γιατί η ΑΕΚ που είδαμε στην Τούμπα μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε…

Keywords
Τυχαία Θέματα