ΑΕΚ: Το πλασματικό -5 στο γήπεδο από τον ΠΑΟΚ

21:16 15/6/2020 - Πηγή: To10.gr

Από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική των πλέι οφ, η ΑΕΚ κατάφερε να βάλει από κάτω τον ΠΑΟΚ και να είναι σε θέση ισχύος για να πάρει το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Μια διαφορά που θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη, στους 4 αντί για τους 2 βαθμούς, αν η Ένωση δεν είχε παρουσιάσει τόσο κακό πρόσωπο μέχρι να δεχτεί το

γκολ, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος.

Ακόμη βέβαια είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για φαβορί, ειδικά από τη στιγμή που έχουν να παίξουν και δύο ματς μεταξύ τους οι δύο Δικέφαλοι. Αυτό που μοιάζει όμως πολύ πιθανό, είναι ότι ακόμη κι αν δεν είχαν αφαιρεθεί οι επτά βαθμοί από τον ΠΑΟΚ, άρα η ΑΕΚ ήταν στο -5 τώρα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, θα μπορούσε να καλύψει κι εκείνη τη διαφορά. Η ΑΕΚ χωρίς άλλα προβλήματα τραυματισμών και έχοντας την εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό, ως εξαίρεση και όχι ως κανόνα βέβαια.

Από τη στιγμή που ανέλαβε τους «κιτρινόμαυρους» ο Ιταλός τεχνικός, τον περασμένο Δεκέμβρη, και άρχισε να περνάει σιγά σιγά το δικό του στυλ, σε συνδυασμό με την όλο και περισσότερο πτωτική πορεία του ΠΑΟΚ, που ήδη είχε ξεκινήσει, το -8  με το οποίο μπήκε η ΑΕΚ στα πλέι οφ (χωρίς την αφαίρεση του ΠΑΟΚ), μόνο φυσιολογικό δεν ήταν. Και δεν θα υπήρχε, αν στο ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ των δύο ομάδων, η ΑΕΚ είχε πάρει αυτό που άξιζε. Τη νίκη.

Για όσους δεν θυμούνται, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 σε εκείνο το ματς χάρη σε ένα πέναλτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει πάρει ποτέ, ενώ η ΑΕΚ διαμαρτύρεται (για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια) επίσης για δύο πέναλτι που δεν καταλογίστηκαν υπέρ της. Ένα ματς δηλαδή που πιθανότατα θα κέρδιζε, το έχασε και τώρα βρίσκεται στο +2 ή -5 από τον αντίπαλό της, αναλόγως τί προτιμάτε.

Οπότε σαφώς και μιλάμε για μια πλασματική διαφορά που στο χέρι της ΑΕΚ είναι να εξαλείψει και να τελειώσει εν τη γενέσει τους τις διάφορες ιστορίες περί… χάρτινης δεύτερης θέσης που σίγουρα θα έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται στον ΠΑΟΚ ως δικαιολογία για την αποτυχία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα