ΑΕΚ: Όλα για τον εξτρέμ!

09:51 4/6/2020 - Πηγή: To10.gr

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη δράση την Κυριακή με την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό και όπως είναι λογικό η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο μεγάλο ματς που έρχεται. Ωστόσο, εξελίξεις υπάρχουν και στα μεταγραφικά. Η Ένωση θέλει να βάλει σε μια σειρά το θέμα της ενίσχυσης, με το ζήτημα του εξτρέμ να είναι στην πρώτη γραμμή.

Ο Μάσιμο Καρέρα και ο Ίλια Ίβιτς έχουν συζητήσει διεξοδικά για τα μεταγραφικά και έχουν αποφασίσει να ρίξουν όλο το βάρος στην απόκτηση

ενός ποιοτικού ακραίου. Ενός εξτρέμ ικανού να κάνει τη διαφορά για την Ένωση και να την ανεβάσει επίπεδο.

Στόχος της ΑΕΚ είναι να δρομολογήσει τις εξελίξεις για την εν λόγω υπόθεση το συντομότερο. Κάτι που προκύπτει και από τις επαφές που υπάρχουν τις τελευταίες μέρες γύρω από αυτή την υπόθεση. Στην Ένωση έχουν σηκώσει για τα καλά μανίκια και επιδιώκουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο γύρω από το θέμα του εξτρέμ άμεσα. Ακόμα και πριν τις 15 του μήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο μεταγραφικό «κάδρο» των Κιτρινόμαυρων έχουν προστεθεί τελευταία νέοι στόχοι. Παίκτες που προέκυψαν είτε μέσω σκάουτινγκ, είτε προτάθηκαν στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Η ΑΕΚ έχει ξεχωρίσει 2-3 περιπτώσεις που αυτή τη στιγμή «δουλεύονται» παράλληλα.

Οι επιλογές από την Ιταλία

Έχουμε σημειώσει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας πως η αγορά της Ιταλίας παραμένει σταθερά στο προσκήνιο για τον Ίλια Ίβιτς. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει επαφές στη γειτονική χώρα, την οποία γνωρίζει καλά. Ο Ίβιτς έχει στο μπλοκάκι του και περιπτώσεις εξτρέμ από το ιταλικό πρωτάθλημα. Όχι απαραίτητα Ιταλούς. Αλλά παίκτες που αγωνίζονται στην χώρα και για τους οποίους έχει ένα σαφές δείγμα.

Στη λίστα των εξτρέμ που εξετάζει αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ υπάρχουν και παίκτες από την Ιταλία. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως μία υπόθεση βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην ατζέντα του Δικεφάλου, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμα κάτι το ουσιαστικό γύρω από την εν λόγω υπόθεση.

Το ιταλικό πρωτάθλημα προσφέρεται για παίκτες με τα χαρακτηριστικά που αναζητά η ΑΕΚ. Δηλαδή έναν εξτρέμ ταχύ, με ικανότητα στο ένας με έναν και με δυνατότητες να συμβάλει τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται σύντομα η ιταλική λίστα να διευρυνθεί, με νέες περιπτώσεις να προστίθενται στο μπλοκάκι του Σέρβου τεχνικού διευθυντή.

Η «δεξαμενή» των δανεικών από την Αγγλία και η… έκπληξη

Στην ατζέντα των ανθρώπων του Δικεφάλου υπάρχουν περιπτώσεις και από άλλα πρωταθλήματα. Ένα από αυτά είναι και το αγγλικό. Επί της ουσίας η ΑΕΚ εξετάζει περιπτώσεις παικτών που βρίσκονται στην «δεξαμενή» των δανεικών. Ποδοσφαιριστές που σε πρώτη φάση δεν υπολογίζονται από τις ομάδες στις οποίες ανήκουν και μπορούν να αποκτηθούν με χαμηλό κόστος.

Σύμφωνα πάντως με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ στην μεταγραφική ατζέντα του Ίβιτς υπάρχει και μία περίπτωση ποδοσφαιριστή από ένα άλλο πρωτάθλημα. Από μια χώρα που δεν ήταν το προηγούμενο διάστημα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την ΑΕΚ, ωστόσο τελευταία φαίνεται να παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον.

Το σίγουρο είναι πως στην Ένωση έχουν αποφασίσει να «τρέξουν» το θέμα του εξτρέμ και αν γίνεται, να το κλείσουν κιόλας το συντομότερο. Άλλωστε το πλάνο της ΑΕΚ θέλει τον κορμό της ομάδας για τη νέα σεζόν να δημιουργείται μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Προκειμένου ο Καρέρα να δουλέψει με όλα τα εργαλεία που επιθυμεί και να δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό να κάνει το βήμα παραπάνω τη νέα χρονιά και να παρουσιαστεί ανταγωνιστικό για το πρωτάθλημα.

Ο σχεδιασμός της ΑΕΚ ξεκινά από την απόκτηση του εξτρέμ, που θεωρείται κομβικής σημασίας για τον προπονητή. Γι’ αυτό και σε ότι έχει να κάνει με τα μεταγραφικά το βάρος έχει πέσει σε πρώτη φάση εκεί, με το ζήτημα του αριστερού μπακ να είναι το αμέσως επόμενο στη λίστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα