ΑΕΚ: Οι δύσκολες ώρες του Καρέρα και το θαρραλέο μήνυμα στους παίκτες

22:16 15/3/2020 - Πηγή: To10.gr

Η πανδημία που έχει ξεσπάσει δεν αφήνει ανεπηρέαστη ούτε την ΑΕΚ. Πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ένας Ιταλός. Ο Μάσιμο Καρέρα βιώνει έντονα τις εξελίξεις, μιας και η χώρα του είναι στο επίκεντρο του προβλήματος.

Η μικρή κόρη του προπονητή της Ένωσης, Μαρτίνα, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην Αθήνα (όπως και η μητέρα της, Πίνι). Ωστόσο, η μεγάλη κόρη του Ιταλού τεχνικού, Φραντζέσκα, παραμένει εγκλωβισμένη

στην πατρίδα της, χωρίς τη δυνατότητα μετακίνησης. Ο Καρέρα ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις και περιμένει να βρεθεί ο τρόπος ώστε η κόρη του να έρθει στην Ελλάδα. Έτσι ώστε να είναι μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον.

Ο Καρέρα φυσικά και περνά δύσκολες στιγμές, με το μυαλό του να είναι στη χώρα του και δη στην κόρη του. Ειδικά αυτές τις μέρες που η κατάσταση στην Ιταλία δείχνει δραματική. Μιας και μόνο χθες, υπήρξαν 175 καταγεγραμμένοι θάνατοι.

Ωστόσο, εκείνο που έκανε εντύπωση σε όλους στα Σπάτα, στην τελευταία προπόνηση πριν τη διακοπή, ήταν η ψυχραιμία με την οποία το διαχειρίζεται. Ο προπονητής της ΑΕΚ φρόντισε μάλιστα να ανυψώσει και το ηθικό των παικτών του, τονίζοντάς τους πως εφόσον τηρούν τους κανόνες των ειδικών και είναι προσεκτικοί, όλα τα πάνε καλά και δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Ο Καρέρα έδειξε μια πολύ θαρραλέα στάση, που λειτούργησε ευεργετικά και για τους υπόλοιπους.

Ο Καρέρα φρόντισε πάντως και να… ταρακουνήσει τους ποδοσφαιριστές, ξεκαθαρίζοντάς τους πως οποιαδήποτε σκέψη για ταξίδι στο εξωτερικό αυτό το διάστημα, είναι απαγορευτική. Ενώ ο Ίλια Ίβιτς είπε μεταξύ άλλων πως εφόσον κριθεί απαραίτητο, όλοι θα περνούν καθημερινά από τα Σπάτα αυτό το διάστημα, ώστε να δηλώνουν παρουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα