ΑΕΚ : Όταν ο Λιβάγια «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα δύο φορές (vids)

13:42 6/11/2020 - Πηγή: To10.gr

Στο κατάλληλο timing για την ΑΕΚ ανακτά τη φόρμα του ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης επιθετικός σκόραρε 2 γκολ στο «διπλό» με 4-1 επί της Ζόρια στην Ουκρανία και υπενθύμισε ότι είναι «παρών» σε μία σεζόν που είχε αρχίσει περίεργα για εκείνον. Διότι ο Λιβάγια ήταν απογοητευτικός στον χαμένο τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ ήταν προκλητικά

αδιάφορος στην ήττα της Ένωσης από τη Μπράγκα στην Πορτογαλία, όπου ο Καρέρα τον έκανε αλλαγή στην αλλαγή.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Λιβάγια σκοράρει 2 γκολ στo Europa League. Έχει πετύχει ανάλογο επίτευγμα άλλες δύο φορές στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν ως ποδοσφαιριστής Ίντερ, στο 2-2με τη Νέφτσι Μπακού στο Μιλάνο, στις 6 Δεκεμβρίου του 2012.

Τη δεύτερη το σημείωσε με τα «κιτρινόμαυρα». Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2018, ο 27χρονος στράικερ σκόραρε δις στο 2-2 της ΑΕΚ με την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ, για την ίδια διοργάνωση.

Όσο για την τελευταία αναμέτρηση που ο Λιβάγια πέτυχε δύο γκολ; Κατά σύμπτωση, είχε συμβεί στο γήπεδο που θα αγωνιστεί την Κυριακή η ΑΕΚ (λογικά και ο Κροάτης): το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Λιβάγια σκόραρε στο 2-2 της Ένωσης με τον Άρη στις 24 Ιουνίου, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Άρης είχε προηγηθεί 2-0 και πίστεψε ότι προκρίθηκε, όμως ο 27χρονος στράικερ μείωσε αρχικά στις καθυστερήσεις σε 2-1 και ισοφάρισε στην παράταση, χαρίζοντας στην ομάδα του την πρόκριση στον τελικό…

Γενικότερα, ο Λιβάγια έχει ευνοϊκή παράδοση απέναντι στον Άρη. Τον έχει αντιμετωπίσει σε εφτά παιχνίδια και έχει απολογισμό 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα. Εκείνος έχει σκοράρει 3 τέρματα και έχει μοιράσει 1 ασίστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα